Női labdarúgás

2024.03.09. 08:36

Korán útra keltek a Diósgyőrben rangadót játszó szekszárdi lányok

Diósgyőrben vív rangadót ma a női NB I-ben szereplő Szekszárdi WFC, amely korán útnak indult szombaton.

Teol.hu

Micskó Márk reméli, hogy ugyanaz a küzdőszellem jellemzi majd a csapatát, ami a soroksáriak ellen is

Fotó: Makovics Kornel

Egy ponttal áll jobban a DVTK a bajnoki tabellán, mint a Szekszárdi WFC, mondhatjuk tehát, hogy hatpontos mérkőzés vár Micskó Márk csapatára ma délután két órától Miskolcon. A borsodiak jelenleg 16 ponttal (4 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség) a hatodik helyen állnak, míg a sárga-feketék 15 ponttal (4 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség) nyolcadikak. 

A DVTK Győrben egy 2–0-ás vereséggel kezdte az idei évet, míg a Micskó Márk dirigálta WFC 1–0-s sikert aratott a Soroksár SC ellen. Ősszel 2–2-es döntetlenre végzett a Szekszárd a diósgyőriekkel, akkor a vendégek a 86. percben egyenlítettek. A hazaiak góljait Prigli Barbara és Brianna Taylor szerezte, a vendégektől Krisztin Sára duplázott. Hat góljával jelenleg ő a legeredményesebb diósgyőri, így rá külön is figyelni kell a szombati meccsen.

„Szombaton korán útra kelünk, hogy ponttal vagy pontokkal térhessünk haza Miskolcról – mondta még pénteken hírportálunk érdeklődésére Micskó Márk vezetőedző. – Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen sem Zahár Flóra, sem Kiss Gabriella nem tudnak pályára lépni, remélem több hiányzóval már nem kell számolnom. Amit lehetett elvégeztük a héten, bízom benne, hogy a lányok ugyanazzal a hozzáállással lépnek pályára, mint legutóbb és akkor okozhatunk meglepetést. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de minél hamarabb szeretnénk elérni a céljainkat, ehhez pedig szükségünk van még pontokra” – tette hozzá a szakember. 

Simple Női Liga, a 14. fordulóban
DVTK–Szekszárdi WFC
Miskolc, DVTK Edzőközpont
Március 9., szombat, 14 óra

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!