Labdarúgás

2024.03.07. 14:45

Valamennyi csapat a dobogóért harcol a megyei másodosztályban – körkép

Izgalmas tavaszi focibajnokságnak ígérkezik a hétvégén rajtoló Tolna Vármegyei II. osztály, ahol mind a hét csapat a dobogót tűzte ki célként maga elé.

Berg Sándor

Ahogyan a vármegyei első osztályról, úgy a második vonalról is elmondható, hogy soha ilyen alacsony létszámmal nem kezdődött még meg bajnokság Tolnában, mint most tavasszal. Az előttünk álló három hónapban (és tizennégy fordulóban) hét csapat küzd majd a bajnoki pontokért és a minél jobb helyezésért.

A tolnaiak (labdával Gödör Milán) jó felkészülési időszakon vannak túl
Fotó: Kiss Albert

Pedig nem is olyan régen volt, így emlékezhetünk rá, hogy a 2009/2010-es idénytől nyolc szezonon át még 

két csoportba kellett osztania a szövetségnek a klubokat, 

olyan népes volt a mezőny. Az alacsony létszámnak persze lehet pozitív hatása is,  körképünk alapján a hét csapat mindegyike a dobogót célozza meg tavasszal.

A bajnoki címért küzdhet a Tevel, amely közel fél évszázad megye egyes szereplés után indul a második vonalban. A kispadra az edzőként négyszeres bajnok Hosnyánszki Zsolt érkezett, valamint jó néhány nagy név a pályára, de a hírek szerint velük is szűk a keret. Jól igazolt a Bonyhád-Börzsöny is, míg Kisdorogon fontos játékosok vették le a szögről és húzták vissza lábukra a futballcipőt. 

Az edzőmeccsek eredményeit látva jó téli felkészülésen van túl a Tengelic, a Tolna és a Aparhant is, de még a Fadd is, ahol a minél előkelőbb hely mellett a fiatalok beépítése lesz Szőcs Richárd feladata tavasszal.

Jól igazolt a Tevel és a Börzsöny
Öt játékossal, Jakab Árminnal (Felsőnána), Mathész Dániellel (Zomba), Máté Norberttel (Bonyhád-Börzsöny), László Leventével (Nagykozár) és Loósz Róberttel (újrakezdte) erősítette meg keretét a Tevel. A börzsönyiektől Kósa Edmond (Bölcske) is távozott, de érkezett Győrfi Imre (Bonyhád), Csikós Gergő (Szekszárdi UFC), Győrfi Áron (Majos), Somogyi Patrik (Kisdorog) és Daradics Flórián (Hidas). A tengeliciek Rezicska Richárdot (Pálfa), Laszlóczki Leventét (Gyapa) és Berger Balázst (Gyapa) igazolták le, míg Kisdorogon Horváth Gábor, Pálinkás Gábor és Csöglei Dávid is újrakezdte.

A csapatok téli felkészülési mérkőzései
Aparhanti SE: Nagymányok 1–5, Fadd 6–0, Izmény 6–1. 
Bonyhád-Börzsöny SE: Nagymányok 2–1, Szászvár 5–0, Szedres 1–2. 
Faddi SE: Kisdorog 2–1, Aparhant 0–6, Nemesnádudvar (megyei II. osztály) 3–3, Foktő (megye II.) 3–2.
Kisdorogi FC: Izmény 10–4, Mórágy 3–0, Fadd 1–2, Sióagárd 6–2. 
Tengelici SE: Gerjen 7–1, Kajdacsi SE 9–0, Dunaszentgyörgy 4–0. 
Teveli Medosz SE: ASE Paks 3–1, Nagymányok 2–1, Balatoni Vasas (megye I.) 1–2, Balatonszabadi (megye II.) 8–0. 
Tolna VFC: Kakasd 3–1, Bátaszék 1–3, Zomba 1–1.

Az 1. forduló menetrendje
Március 9., szombat: Teveli Medosz SE–Aparhanti SE 14.30. Március 10., vasárnap: Bonyhád-Börzsöny SE–Faddi SE 14.30, Kisdorogi FC–Tengelici SE 14.30 óra. Szabadnapos: Tolna VFC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!