Női foci

2024.04.09. 08:26

A románok ellen zárja a korosztályos tornát az U19-es női válogatott

A magyar válogatott a háromszoros Európa-bajnok svédek (0–3) és a németek (0–6) elleni vereségek után ma Románia ellen zárja a Telkiben zajló minitornát.

Teol.hu

Gyánó Lili a kezdőcsapatban kapott helyet a németek elleni meccsen

Fotó: Micheller Szilvia

Nem alakult valami jól a németek elleni mérkőzés a magyar női U19-es válogatott számára a Telkiben zajló Európa-bajnoki selejtező minitornán. Rácz Zsófia szövetségi edző csapata 6–0-s vereséget szenvedett a csoport legerősebb csapatától. A hatszoros Eb-győztes németek ellen a kezdőcsapatban kapott helyet az NB II-ben listavezető Pécsi MFC dombóvári kötődésű védője, Gyánó Lili, akit az élvonalban szereplő Szekszárdi WFC hátvédje, Acsádi Petra váltott – már négygólos hátrányban – a 71. percben.

„Az első félidő nagyon jó volt abból a szempontból, hogy a németeknek nem sikerült megbontania a védelmünket, kár azért a gólért a 45. percben – fogalmazott Rácz Zsófia szövetségi edző a magyar szövetség honlapján. – A második félidőben kijöttek az egyéni különbségek, a németek feljebb kapcsoltak egy fokozattal, nem bírtuk fizikálisan ezt a tempót.”

A magyar válogatott a háromszoros Európa-bajnok svédek (0–3) és a németek után ma Románia ellen zárja a minitornát. A 17.30 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A Liga, 2. forduló, az állás: 1. Németország (8–0) 6, 2. Svédország (3–0) 4, 3. Románia (0–2) 1, 4. Magyarország (0–9) 0 ponttal. Az első helyezett kijut az Európa-bajnokságra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!