Kosárlabda

2024.04.19. 20:00

A triplák dönthetnek az elődöntő első felvonásán Győrben

Három hét leállás után a Serco UNI Győr otthonában lép pályára a bajnoki elődöntő első mérkőzésén a Tarr KSC Szekszárd.

Berg Sándor

A szokatlanul hosszú szünetet a női 3x3-as válogatott hong-kongi olimpiai selejtezőtorna szolgáltatta (a Böröndy Vivien, Papp Klaudia, Szabó Fanni, Mompremier Beatrice négyes nem szerzett kvótát, erre május közepén a debreceni pótselejtezőn lesz lehetőség), a pihenőt kihasználva mentálisan és fizikálisan is feltöltődve vághatnak neki a felek a döntőért folyó párharcnak.

Kathryn Westbeld ponterős játékára ezúttal is szüksége lesz a Szekszárdnak
Fotó: Makovics Kornél

A női NB I elmúlt szűk tíz évének két meghatározó tagja néz farkasszemet ebben a párharcban, a Győr a legutóbbi nyolc évben hatszor, a Szekszárd ötször jutott a legjobb négy közé, ebből a kisalföldiek kétszer (2016, 2023), a KSC négyszer (2017, 2018, 2021, 2022) játszott bajnoki döntőt, de valamennyiszer jobbnak bizonyult náluk a Sopron.

Az idei alapszakaszban mindkétszer Cziczás László együttese örülhetett, hazai pályán kiélezett mérkőzésen 72–71-re a Rába-partiak, idegenben viszont simábban húzták be a rangadót (54–78)

A rájátszás első körében könnyebb dolga volt a Győrnek, amely két sima győzelemmel jutott túl a Vasason (94–53, 88–48), a KSC dolgát viszont megnehezítette a TFSE. Az elődöntőben sok múlhat majd az egyik oldalon a kanadai Bridget Carleton és brit Kristine Anigwe játékán, míg a másikon a két amerikai, Kathryn Westbeld és az alapszakasz legjobb VAL-értékét jegyző Jacinta Monroe teljesítményén. Döntő tényező lehet továbbá, hogy melyik csapat dobja jobban a triplákat, a negyeddöntőben mindkét fél negyven százalék fölött tette ezt meg. Az biztos, hogy ebben nem lehet Djokics Zseljko segítségére Bernáth Réka, aki betegség miatt nem tudja vállalni a játékot Győrben.

Tippmix Női NB I, elődöntő, 1. mérkőzés
Serco UNI Győr–Tarr KSC Szekszárd
Győr, Egyetemi Csarnok, szombat, 17 óra. Vezeti: Földházi, Goda, Török D.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc második meccsét kedden rendezik Szekszárdon. Ha szükséges, a harmadik meccsre csütörtökön kerül sor Győrben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!