Teol.hu videó

2024.04.25. 18:33

Böndör Márton kapta a 2023-as év legjobb férfi sportolójának járó díjat (videóval)

Hatalmas sikere volt idén is az internetes oldalon lezajlott Év sportolói 2023 szavazásnak, a jelöltekre több ezer voks érkezett. A legjobb férfi sportoló díját Böndör Márton vehette át.

Teol.hu

A legjobb férfi sportolónak járó díjat Böndör Márton vehette át Berlinger Attilától (Fotó: M. D.)

Ezúttal is négy kategóriában kerestük az év legjobbjait, a nők és férfiak egyéniben és csapatban is megmérettek. Mindegyik kategóriában öt-öt jelölt indult, közülük kerültek ki a győztesek, a legjobbak, akik elnyerték az olvasók, a közönség szimpátiáját. A legjobb férfi sportoló díjat Böndör Márton vehette át.

A ma már Győrben sportoló Böndör Márton 2014-ben, tizenkét éves korában lett a völgységi főváros atlétikai klubja, az AC Bonyhád sportolója. Gyorsan kiderült, hogy tehetséges fiatalemberről van szó, aki 2016-ban és 2023-ban a nemzeti válogatottban szerepelve szerzett dicsőséget az egyesületnek. Legkiemelkedőbb eredményei: 2017-ben a serdülő rúdugró fiúcsapattal országos szabadtéri bajnokságot nyert. A 2020. évi Junior és Utánpótlás Országos Bajnokság junior kategóriájában aranyérmes lett 501 centiméteres eredménnyel. 2021-ben az U20-as korosztály országos bajnoka lett kereken 500 centiméteres ugrással. Az elmúlt évben jött az igazi áttörés Böndör Márton számára, aki 512 centiméteres egyéni csúccsal fedett pályás magyar bajnok, 510 centiméterrel az Atlétikai Magyar Bajnokság aranyérmese, a klub első szabadtéri országos bajnoka lett. Jelenlegi egyéni rekordja 530 centiméter, amit tavaly júniusban ért el Ausztriában, ezzel bebiztosítva helyét az U23-as finnországi Atlétikai Európa-bajnokságon induló magyar válogatottban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!