Karate

2024.04.09. 10:34

Csillogó aranyérmeket akasztottak a fiatal bonyhádi karatékák nyakába

Nagyszerűen szerepeltek a Nyúl Kupán a Bonyhádi Oyama Karate SE fiatal tehetségei. Két aranyat és egy bronzot is hazahoztak a Völgységbe.

Teol.hu

Nyitrai Noel boldogan mosolyog a kupával a dobogó tetején

Fotó: Beküldött kép

Ahogy megszokhattuk tőlük, megint megvillantották tehetségüket a Bonyhádi Oyama Karate SE versenyzői. Nyitrai Tamás egyesületi elnök arról tájékoztatta a TEOL.hu-t, hogy versenyzőik két arannyal és egy bronzzal tértek haza a hétvégén megrendezett Nyúl Kupáról. 

Nyitrai Fábián csukafejest ugrott a mély vízbe, megízlelve a full kontakt küzdelem néha keserédes ízét. Első ellenfélként a korosztályában jóval magasabban képzett és tapasztaltabb bajnokkal hozta össze a sorsolás, ahol nem mindennapi nehézségeket és fájdalmat tűrve állt tényleg hősiesen helyt, így profitálva ebből versenyzői jövőjét tekintve.

Sebestyén Martin egy hosszabbításos küzdelemben, végkimerülésig harcolt, azonban ott bírói döntéssel kapott ki ellenfelétől, így számára akkor és egyben véget is ért a verseny. Beck Flórián a benne rejlő potenciált még messze ki nem aknázva állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Jól körvonalazható, hogy neki még messze nem ez a csúcs. 

Koncz Martin minden küzdelmét magabiztosan nyerte (Fotó: Beküldött kép)

A kis harcos, Koncz Martin óriási változáskon ment keresztül a konzekvens felkészülése folyamán. Kiválóan védte már a fejét a rúgások ellen, valamint megérezte és immáron be is mutatta a küzdőtéren, hogy mit nevezünk „Kyokushin-spirit”-nek. Minden küzdelmét magabiztosan nyerve állt fel a dobogó legfelső fokára.

Nyitrai Noel számára új kihívás volt, hogy 62 kilogrammos testtömegével, egy súlycsoporttal feljebb, a 70 kilogrammos versenyzők között mérhette fel felkészültségét. Noel valamennyi küzdelmét szisztematikusan és igen tudatosan felépítve, erőteljes fejrúgás találatokkal és test K.O.-kkal nyerte, magasan kiemelkedve ebből a mezőnyből is, így újabb országos bajnoki cím birtokosa lett.

Válogatott versenyzőként következő versenye már nemzetközi megmérettetés lesz számára: májusban Görögországban képviseli Bonyhád városát és az Oyama Karate SE-t. 

A bonyhádi kis csapat legközelebb április 27-én, a kiskunfélegyházi ob-n lép majd tatamira. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!