Futás

2024.04.18. 10:17

Eszékről és Fehérvárról is érmet hozott a bonyhádiak amatőr futója

Az AC Bonyhád amatőr futója, Nagy Viktor aktívan gyűjti a kilométereket, edzésen és versenyeken egyaránt. Előbb Horvátországban egy 5 kilométeres utcai versenyen abszolút harmadik, aztán Székesfehérváron abszolút második helyet gyűjtött be.

Teol.hu

Székesfehérváron a dobogó második fokára állhatott fel a bonyhádi sportember

Fotó: AC Bonyhád

„Szombaton Eszéken álltam rajthoz. Erre a versenyre azért is mentem el, mert több mint két éve nem álltam rajthoz utcai 5 kilométeres versenyen, és idejét láttam már, hogy a 17:04-es egyéni csúcsomat megfejeljem. Ami végül össze is jött, 16:17-re sikerült lehoznom! Már a rajt utáni pillanatokban éreztem, hogy a mezőny eleje komoly edzettségi szinttel bír. Már 3,6 km-nél jártunk, amikor még két igazolt horvát futóval együtt haladtunk az élen. Ekkor ők egy iramváltást követően leszakítottak magukról, így végül a harmadik helyen sikerült célba érnem” – emlékezett vissza a versenyre a bonyhádi sportklub hivatalos Facebook-oldalán.

Eszéken a harmadik helyen ért célba a bonyhádiak amatőr futója (képünkön sárgában)
Fotó: Beküldött kép

„Az eszéki 5 kilométer után csak azon hezitáltam, hogy vasárnap milyen távon induljak el Székesfehérváron, a IX. Cerbona Félmaratonon. Végül a legrövidebb, a 7 kilométeres mellett döntöttem. Éreztem, hogy az előző napi futás után nem leszek teljesen friss, de úgy gondoltam, ami még bennem maradt, azt belerakom ebbe a futásba. Rajt után itt is egy-két kilométeren belül nagyjából összeállt a mezőny élbolya, amibe szerencsére ott lehettem én is. Öt km után egy székesfehérvári fiatal triatlonos fiúval maradtunk ketten a mezőny elején. Ekkor ő meghúzta a váratlan hajrát, amit már nem tudtam lekövetni, így 8 másodperces előnnyel ő szakíthatta át elsőként a célszalagot. Az én időeredményem 24:01 perc volt, amivel összességében elégedett vagyok” – mondta Nagy Viktor, aki vasárnap, Budapesten a Vivicittán áll rajthoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!