Taekwondo

2024.04.25. 10:30

Ezúttal Csehországban halmozták az érmeket a szekszárdi taekwondósok (fotókkal)

A csehországi Humpolecben járt az Alisca Taekwondo Klub csapata, ahonnan összesen hét éremmel térek haza.

Berg Sándor

A szekszárdi klub hat egyéni és egy csapatéremmel tért haza a cseh viadalról

A csehektől már megszokott színvonalú versenyen öt ország több, mint kétszáz indulója vett részt, köztük az Alisca Taekwondo Klub hét küzdősportolója. A szekszárdiak négy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek, és akik most nem tudtak meccset nyerni, ők is csupán egy-egy ponttal maradtak alul a dobogóról. 

Rácz Petra vezetőedző portálunknak kiemelte, külön meglepetést okozott számukra, hogy hazahozhatták a gyermek csapatversenyének bronzérmét is. Hozzátette, a cseh versenyen kiderült, hogy sportolói elsősorban a fejrúgásokban voltak kiemelkedően erősek, ami reményt adhat nekik a tavasz fő versenyére, a május 18-i Hungarian Openre, ahol minden kategóriában engedélyezett a fejrúgás.

Addig viszont aki közelebbről szeretne megismerkedni az előző év legjobb vidéki klubjával vagy magával a sportággal, esetleg kipróbálná magát taekwondóban, arra május 1-jén, 14 órakor a városi retro majálison nyílik lehetőség.

A csapat tagjai: Nagy Benjamin aranyérmes (gyerek, 37 kg), Kvárik István aranyérmes (kis kadet, 33 kg), Kutasi Flóra Zsófia aranyérmes (junior, 46 kg), Szebeni Anna Kamilla aranyérmes (kadet, +59 kg), Góman Dóra ezüstérmes (kadet, 59 kg), Dombi Regő András bronzérmes (kadet, 36 kg), Csáki-Baranyai Szabolcs (kadet, 61 kg)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!