Női futsal

2024.04.05. 16:00

Háborúba mennek Debrecenbe a tolna-mözsiek

A címvédő DEAC otthonában játssza szombaton a két győzelemig tartó elődöntős párharc első mérkőzését a 2F-Bau Tolna-Mözs.

Berg Sándor

– Vártuk a bajnokság ezen részét, az alapszakasz mondhatni ráhangolódás volt a komolyabb feladatokra – fogalmazott portáluknak Reveland Zoltán, az alapszakaszt a harmadik helyen záró 2F-Bau Tolna-Mözs vezetőedzője. – Ez a két-három mérkőzés mutatja majd meg, hogy hol foglalunk helyet az NB I-ben, hogy fel tudjuk-e venni a versenyt a minőségi csapatok ellen. Becsülettel készültünk, de ahhoz, hogy ki-ki mérkőzést tudjunk játszani a Debrecennel, minimalizálni kell a hibákat. Nem tartunk a DEAC-tól, bő kerettel utazhatunk a címvédőhöz, Nagy Noémire és Krár Edinára ugyanakkor nem számíthatunk.

Reveland Zoltán nem tart a DEAC-tól, felkészítette csapatát a címvédőből
Fotó: Mártonfai Dénes

Az alapszakasz utolsó fordulójában az addig második helyen álló TFSE hazai pályán 4–2-re legyőzte a hajdúságiakat, így megelőzte őket a tabellán. Reveland Zoltánt nem érte váratlanul a fővárosiak elsősége, szerinte két hasonló képességű csapat döntött a jobb pozícióról.

– Teljesen mindegy, hogy a TF-fel vagy a DEAC-cal vívjuk az elődöntőt, egyedüli negatívum az az utazás. Azonban, ha a fővárosiakkal kell játszanunk, akkor megtesszük azt a döntőben. Előtte viszont háborúba megyünk Debrecenbe – mondta mosolyogva a szakember.

Az alapszakaszban mindhárom egymás elleni mérkőzést a DEAC nyerte, hazai pályán 2–0-ra és 3–1-re, idegenben 3–2-re győzött Quirikó Vivien együttese. Az előző kiírás elődöntőjében is találkozott a két csapat, akkor a Tolna-Mözs mindhárom alkalommal meg tudta szorongatni a későbbi bajnokot (0–1, 1–2), hazai pályán pedig le is győzte (2–0). 

NB I, elődöntő, 1. mérkőzés
DEAC–2F-Bau Tolna-Mözs
Debrecen, DESOK Csarnok, szombat, 13 óra.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc második mérkőzését április 14-én rendezik Tolnán. A másik ágon a TFSE a Diósgyőrrel meccsel.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!