Cselgáncs

2024.04.09. 18:17

Két paksi is harcba száll az érmekért a hónap végi Európa-bajnokságon

Tizenkét versenyzőt nevez a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) a zágrábi Európa-bajnokság egyéni küzdelmeire, amelyre április 25. és 27. között kerül sor.

Teol.hu

Pupp Réka éremesélyesként száll harcba a horvátországi Eb-n

Fotó: Molnár Gyula

A névsorban az Atomerőmű SE képviseletében ott van Pupp Réka (52 kg) és Gercsák Szabina (70 kg). 

Az Eb-re előzetesen negyvenhét ország több mint négyszáz dzsúdósa nevezett, és újra ott lesznek a kontinensbajnokságon az oroszok és fehéroroszok, mint ahogy az ukrán válogatott tagjai is. A nagy érdeklődés annak szól, hogy a súlycsoportok első helyéért 700 pontot lehet kapni, ami sokak számára a párizsi olimpiára szóló repülőjegy bebiztosítását jelentheti. 

Tavaly a Montpellier-ben megrendezett kontinensbajnokságon Tóth Krisztián bronzérme mellett három ötödik (az egyiket éppen Pupp Réka szállította) és két hetedik helyezést értek el a mieink. 

A torna utolsó napján, a vegyes csapatversenyben is indul a magyar válogatott, ezen a napon a fiatalok kapnak lehetőséget.

Az Eb-csapat, férfiak, 60 kg: Andrási Márton (Mogyi-Bajai JC), 66 kg: Pong­rácz Bence (VSD), 73 kg: Szegedi Dániel (Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola), 81 kg: Ungvári Attila (Budaörsi SC), 90 kg: Tóth Krisztián (MTK Budapest), Sáfrány Péter (Miskolci VSC), 100 kg: Vég Zsombor (Ceglédi VSE), +100 kg: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE). Nők, 52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE), Gyertyás Róza (Koroncói Tutti JK), 63 kg: Özbas Szofi (BHSE), 70 kg: Gercsák Szabina (Atomerőmű SE). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!