Labdarúgás

2024.04.09. 11:04

Pakson folytatja a 12-szeres válogatott Vécsei Bálint!

A január óta klub nélküli középpályás három évre szóló szerződést kötött az atomvárosiakkal.

Teol.hu

Vécsei Bálint és Haraszti Zsolt

Forrás: paksifc.hu

Vécsei Bálint szerződtetésével komoly tapasztalattal rendelkező középpályással erősített az NB I-es bajnokság hajrájában a Paksi FC, amely jelenleg a második helyen áll a tabellán.

„Nagyon örülök, hogy végre aláírhattam, az utóbbi időszakban nagyon hiányzott már, hogy csapattal készüljek és mérkőzéseket várhassak – fogalmazott új klubja holnapján Vécsei Bálint. – Hiányzik az a fajta adrenalin, amit egy bajnoki találkozó adnak egy játékosnak. Boldog vagyok, hogy Paksra szerződtem, és komoly célokért küzdhetünk. Szeretnék segíteni, hogy megtartsuk a második helyet, valamint kivívni egy újabb kupadöntőt – ezek nagyszerű szezonzárást ígérnek. 

A nyáron tehát remélhetőleg a nemzetközi porondra készülhetünk, ami vonzó volt számomra.

Úgy gondolom, ma Magyarországon mindenki szereti nézni Bognár György filozófiáját, általában sok gól születik, és úgy érzem, idomulni tudok majd ehhez. Nagyon várom a közös munkát, szeretném újra élvezni a labdarúgást” – nyilatkozta a hároméves szerződése aláírását követően a középpályás.

A 30 esztendős labdarúgó a Budapest Honvédban nevelkedett, majd az olasz élvonalban szereplő Bolognához került, amely előbb a másodosztályú (Seria B) Leccének, majd a Luganónak adta kölcsön. A svájci gárda a szezon végén kivásárolta szerződéséből, de egy év után hazatért a Ferencvároshoz. A fővárosi zöld-fehéreknél három és fél idényt töltött, és négy bajnoki címet, valamint egy Magyar Kupát nyert.

A 30 esztendős középpályás hároméves szerződést kötött a Pakssal
Forrás: paksifc.hu

Szeptemberben a spanyol világbajnok Juan Matával egy időben a japán Vissel Kobéhez igazolt, az ázsiaiakkal bajnokságot nyert, igaz, mindössze két bajnokin szerepelt, így januárban távozott a szigetországból. Azóta elsősorban külföldi ajánlatokra várt, de miután az nem jött össze, elfogadta a Paks ajánlatát.

Februárban a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, nem mondott le arról, hogy ott legyen az Európa-bajnokságon (legutóbb tavaly márciusban, a bolgárok elleni Eb-selejtezőn lépett pályára a válogatottban, melyen gólt is szerzett). Kérdés, Pakson tud-e még annyit játszani a bajnokságból hátralévő hat meccsen, illetve a Magyar Kupában, hogy meggyőzze Marco Rossi szövetségi kapitányt, vele is érdemes számolni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!