Kosárlabda

2024.04.12. 19:25

Szegedi bajnokival kezdődik a playout az Atomerőmű SE számára

Szombat este Szegeden kezdi az alsóházi rájátszás, vagyis a playout küzdelmeit az Atomerőmű SE NB I-es férficsapata.

Teol.hu

Mario Ihring (középen) jó játéka kulcsfontosságú lesz a szombati szegedi bajnokin

Fotó: Molnár Gyula

Idén sem jött az áttörés, megint alsóházi rájátszásra kényszerül az Atomerőmű SE. Két éve épphogy sikerült bennmaradni az NB I-ben, akkor a pécsiek elleni párharc utolsó meccse döntött arról, hogy az ASE megkapaszkodik a legjobbak között, tavaly pedig a tizedik helyet sikerült megcsípni. 

Mindkét szezon nagy csalódás volt Pakson, de talán az idei volt a legnagyobb. A mostani szezonnak ugyanis úgy vágott neki az Atom, hogy ki volt mondva, ott kell lenni az élcsapatok között – ehhez képest jött a hidegzuhany, az alapszakaszt csak a tizenkettedik helyen zárta a négyszeres magyar bajnok (de furcsa is ezt ebben a helyzetben leírni), amely most megint azért csatázik, hogy megőrizze NB I-es tagságát. 

Nem lesz azért egyszerű helytállni ebben a playoutban, hiszen ide szorult a Körmend, a Szeged, az Oroszlány, a Kecskemét és a Kaposvár is – igazából egyik ellen sem tudott dominálni az ASE. A versenykiírás értelmében a 9. helyezett Oroszlány 6, a 10. helyezett Körmend 5, a 11. helyezett Szeged 4, a 12. helyezett Atomerőmű SE 3, a 13. helyezett Kecskemét 2, a 14. helyezett Kaposvár pedig 1 ponttal kezdi meg a küzdelmeket. 

A szegedieket hazai pályán 87–78-ra verte az ASE, a szegedi összecsapást azonban a Tisza-partiak nyerték meg  92–87-re. Utóbbi összecsapáson Noah Locke 41 ponttal terhelte meg a paksiak kosarát, rá most duplán oda kell majd figyelni. 

A szegediek lélektanilag jobb helyzetben vannak, hiszen döntőt játszottak a Zsíros Tibor Magyar Kupában, s bár 96–80-ra kikaptak a szolnokiaktól, a félidőben még vezettek, domináltak, jól kosaraztak. Ebből mindenképpen építkezni fognak. 

A paksiaknak most volt két hetük, hogy rendezzék a sorokat, mindenki nagyon motivált, amire szükség is lesz szombat este. Nagyon kellene egy idegeneli győzelem, amely lökést adhatna a hátralévő találkozókra. 

Tippmix Férfi NB I, playout, 1. forduló. 
SZTE-Szedeák–Atomerőmű SE. 
Szeged, Városi Sportcsarnok, szombat, 18 óra. 
Vezeti: Győrffy Pál Attila, Ádám József, Lengyel Ádám József. 

Ez a program a playoutban
Az Atomerőmű SE mérkőzései. Április 13., szombat: SZTE-Szedeák–Atomerőmű SE 18 óra. Április 17., szerda: Atomerőmű SE–Kometa Kaposvári KK 18 óra. Április 20., szombat: MVM-OSE Lions–Atomerőmű SE 18 óra. Április 24., szerda: Egis Körmend–Atomerőmű SE 18 óra. Április 27., szombat: DTKH-Kecskemét–Atomerőmű SE 18 óra. Május 4., szombat: Atomerőmű SE–SZTE-Szedeák 18 óra. Május 8., szerda: Kometa Kaposvári KK–Atomerőmű SE 18 óra. Május 11., szombat: Atomerőmű SE–MVM-OSE Lions 18 óra. Május 15., szerda: Atomerőmű SE–Egis Körmend 18 óra. Május 18., szombat: DTKH Kecskemét–Atomerőmű SE 18 óra. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!