Kosárlabda

2024.04.11. 17:23

Tizenhárom éve nem történt ilyen a paksi csapattal, mint most

Az előkelő hatodik helyen zárta az alapszakasz küzdelmeit az U20-as korosztályban az Atomerőmű SE, amely keresztjáték révén jogosult lehet a nyolcas döntőre. Ilyenre ebben a korosztályban 13 éve nem volt példa.

Teol.hu

Morgen Frigyes nagyon büszke rá, hogy ilyen jól teljesítettek a bajnokságban

Fotó: Molnár Gyula

A Pécs, a Honvéd, a Debrecen, a Kaposvár és a Kecskemét mögött zártak hatodik helyen a paksiak, akik 16 győzelemmel és 10 vereséggel zártak. Morgen Frigyes csapata fantasztikus hajrát vágott ki, utolsó hat bajnokiját megnyerte, amivel jelentősen feljavította az addigi ötven százalékos mérlegét. 

„Nagybetűs csapatról beszélünk, elképesztő szezont produkáltak a fiúk! – nyilatkozta Morgen Frigyes, a paksiak vezetőedzője. – Egyéni és csapat teljesítményben is sokat léptünk előre. Kialakult egy rendszerünk mind támadás mind védekezés kapcsán amiben mindenki megtalálta és elfogadta a helyét. Olyan győztes mentalitás jellemzi ezt a közösséget, amelyet minden edző ki akar alakítani és amelyben minden sportoló szeretne dolgozni és versenyezni. Állandó kerettel azt gondolom előrébb is lett volna helyünk a tabellán azonban a huszonöt U18-U20-as játékosunk mindegyike két-három országos bajnokságban szerepel, ami gyakran a versenynaptár sűrűsége (heti 2-3 mérkőzés) miatt, illetve a felnőtt csapatbéli kerettagság végett nem valósulhatott meg” – mondta. 

„Aki követi a B-csoportos csapatunkat és az U20-as gárda mérkőzéseit, az láthatta milyen fejlődés jellemezte ezt a szezont. Természetesen van két-három domináns játékosunk, akik az egész szezonban extrát nyújtottak, azonban minden héten volt kettő-öt játékounks, akik szintén hatalmasat játszva, előtérbe tudtak kerülni és pluszban hozzá tudtak járulni ahhoz, hogy a csapat győzni tudjon. Az U20-as bajnokság az utánpótláspiramis csúcsa, mindig az a kérdés Magyarországon, hogy 18-23 éves korára a játékosok kik lehetnek a magyar kosárlabdában. Ennek megválaszolása egy olyan sokismeretlenes egyenlet, ami inkább jóslásnak tűnne, így mi csak a jelennel foglalkozunk és mindnyájan tesszük a dolgunkat játékosok, edzők.”

„A mi társaságunk azt gondolom bebizonyította, hogy olyan egyénekből áll, akikkel lehet és kell különböző szinteken számolni, rendkívül fiatal társaságról van szó tele lelkesedéssel és ambícióval. Bár U20-ról beszélünk, fontosnak tartom kiemelni, hogy ez a siker minden játékos sikere. Azoké is, akik az edzésmunkában segítettek és nem kerültek be mindig a keretbe, sikere minden korosztályos edzőnek, akik eljuttatták eddig a korosztályig a srácokat, képezték és nevelték őket. Szeretném ezen kívül megköszönni Pintér Tamás, Hornyák István kollégáim odaadó munkáját és természetesen nagy köszönet jár a szülőknek, akik ilyen feszített tempó mellett támogató háttérként ott álltak, hogy a tanulás mellett ilyen eredményesek legyenek a fiúk!” 

„Nincs vége a szezonnak, harcolunk az országos döntőért, szeretnénk minden lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy tovább tartson a lendület és a fejlődés!” – tette hozzá Morgen Frigyes. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!