Női futsal

2024.04.03. 10:30

Történelmi pillanat, tolnai gólkirálynőt koronáztak meg az NB I-ben

Sosem volt még ilyen, most megtörtént – a 2F-Bau Tolna-Mözs csapata adta a női NB I gólkirályát.

Teol.hu

Folk Zsuzsanna joggal mosolyog, nagy szezont futott a tolnaiak játékosa

Fotó: Makovics Kornél

Folk Zsuzsanna 28 találattal végzett az élen, 3 góllal megelőzve Balogh Noémit, a TFSE-11teamsports játékosát.

A 2018/2019-es szezon óta ez a legtöbb, amivel egy játékos hazavihette a bajnokság legeredményesebb játékosának járó díjat, míg a tolnai klub történetében ez az első felnőtt gólkirálynői cím!

– Először is szeretném megköszönni az edzőmnek és a csapattársaimnak, hogy segítettek a gólkirályi cím megszerzésében – mondta Folk Zsuzsanna, a tolnai klub Facebook-oldalán. – Mondhatjuk, „közös cél” volt az alapszakasz végére. Bizakodó voltam az utolsó mérkőzésig, de nehéz feladnak bizonyult, hogy három gólnál többet szerezzek az utolsó mérkőzésen. Szerencsére hét gólt rúgtam, így a TFSE játékosát, Balogh Noémit úgy is megelőztem, hogy a DEAC elleni rangadójukon szerzett egy találatot. Örülök, hogy ezt a címet a Tolnával érhettem el!” – zárta. 

Folk Zsuzsanna és a Tolna-Mözs szombaton máris megkezdi az elődöntős párharcát a DEAC ellen – az első meccs idegenben lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!