Darts

2024.05.24. 09:02

Egy lépésre volt az európai álom megvalósulásától a szekszárdi dartsos, Haáz Gergő

Harmadik helyen végzett a Hungarian Super League döntőjében Haáz Gergő, akinek kevés hiányzott ahhoz, hogy kijusson a PDC World Cup of Darts frankfurti megmérettetésére.

Rónai Gábor

Haáz Gergő (a kép bal szélén) nagyszerű teljesítményt nyújtott a döntőben

Fotó: Beküldött kép

Nagyszerűen teljesített Haáz Gergő a Hungarian Super League nyolcas döntőjében. Az Alisca Darts paksi tehetsége nagy bravúrral búcsúztatta a verseny egyik nagy favoritját, Jehirszki Györgyöt (6–5), az elődöntőben azonban Jagicza Gábor már túl kemény falat volt a fiatal aliscás számára, aki gyenge kiszállózása miatt 6–1-re kapott ki a későbbi ezüstérmestől. 

„A bravúr ugyan nem jött össze, a szégyenkezésre semmi ok! Haáz Gergő először vágott neki a Super League sorozatnak. Búcsúztatta a verseny egyik nagy esélyesét Jehirszki Györgyöt. Példaértékű munkája sokunk számára utat mutat. Reméljük jövőre is szoríthatunk neki a döntőben! Gratulálunk a 3. helyhez!” – írták a közösségi oldalon. 

A torna összátlaga végül 76.26 lett, a legtöbb 180-at – szám szerint ötöt – Major Nándor dobta, összesen pedig tizenhárom alkalommal sikerült maximummal megörvendeztetnie a játékosoknak a közönséget. A legmagasabb kiszállót Jagicza Gábor érte el egy 153-as outot megoldva, mellette még Végső János dobott egy 148-as, Major Nándor pedig egy 118-as kiszállót. 

A Super League győztese végül Major Nándor lett, aki a fináléban 7-4 arányban győzte le Jagicza Gábort, valamint eldőlt az is, hogy ebben az évben Magyarországot ők ketten fogják képviselni a 2024-es PDC World Cup of Darts versenyén, Frankfurtban (június 27-30). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!