Labdarúgás

2024.05.03. 17:00

Ez már biztos: tizenhárom év után visszatér Európába a Paksi FC!

A klub történetében másodszor, a 2011/2012-es szezon után először ismét megmérettetheti magát a Paksi FC nemzetközi kupában.

Berg Sándor

Miután az OTP Bank Liga legutóbbi fordulójában az MTK Budapest kikapott a fővárosi örökrangadón a Ferencvárostól (1–2), eldőlt, hogy a Paksi FC a negyedik helynél rosszabb pozícióban már nem végezhet a szezon végén. És miután Bognár György együttese – a bajnok Ferencváros mellett – bejutott a Mol Magyar Kupa döntőjébe, az is eldőlt, hogy az NB I negyedik helyezettje is elindulhat a Konferencia Ligában.

A tizenhármas szám szerencsét hozott a Paksi FC-nek
A tizenhármas szám szerencsét hozott a Paksi FC-nek
Fotó: Molnár Gyula

Az atomvárosiak egyetlen nemzetközi kupaszereplése a 2011/2012-es szezonhoz köthető, akkor az Európa-ligában az andorrai UE Santa Colomát és a norvég Tromsőt kiejtve a skót Hearts állta útjukat. Abból a keretből Haraszti Zsolt, Szabó János és Böde Dániel maradt hírmondónak (utóbbi az első El-meccsen még pályára lépett, majd kölcsönbe a Siófokhoz került), míg Csernyánszki Norbert és Gévay Zsolt a szakmai stáb tagja.

Az NB I aranyérmese a Bajnokok Ligája, a második, harmadik és negyedik helyezett pedig a harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjében méretheti meg magát. A magyar csapatok a második körében csatlakoznak be a Konferencia Ligába, a párosítások sorsolását június 19-én tartja az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA). A párharcok első mérkőzéseit július 25-én, a visszavágókat augusztus 1-jén rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!