labdarúgás

2018.04.06. 11:00

A tavasz legnagyobb rangadója következik

A Dombóvár az első helyét akarja visszaszerezni, a Tolna az első helyét akarja megtartani. Pikáns rangadóra van kilátás szombaton a megyei élvonalban.

Rónai Gábor, fotó: Mártonfai Dénes archív kép

Két góllal vezetett a Dombóvár szombaton Bonyhádon, végül azonban be kellett érnie egy 2–2-es döntetlennel. Ősszel is két góllal vezetett a Dombóvár Tolnán, a hazaiak azonban tíz emberrel játszva is ki tudtak egyenlíteni, sőt a vendégek harmadik góljára is volt válaszuk (3–3).

Ha ebből indulunk ki, jó kis meccsre van kilátás szombaton a „visszavágón”, amely több lesz egy egyszerű bajnokinál. Ha nyer a Tolna, akkor négy ponttal meglép a dombóváriaktól, ha viszont a DFC nyer, ők jutnak egy kis lélegzetvételnyi előnyhöz.

Április 7., szombat, 16.30 óra

Dombóvár FC (2.)–Tolna VFC (1.)

Kardos Ernő, a dombváriak játékos-edzője: – A bonyhádi meccs lefújása után nagyon bosszús voltam, mert egy jogtalan tizenegyesből egyenlítettek ki a hazaiak, de ma már úgy látom, hogy értékes a döntetlen, nem sok csapat fog Bonyhádról pontot elhozni. De az is igaz, hogy kettő nullás vezetésünknél le kellett volna zárnunk a találkozót. Volt két nagy helyzetünk, ha az egyiket berúgjuk, három nullára vezetünk és nincs miről beszélni. Annak örültem, hogy öregnek titulált csapatom ismét bizonyította, hogy bárhol, bárki ellen képesek vagyunk jó futballra. A Tolna elleni rangadó annyiban más lesz, hogy most mi leszünk hazai pályán és ez lesz az első olyan meccsünk, amelyen végre a teljes kerettel számolhatok. Láttam a tolnaiak összes meccsét, egységesek, lejön, hogy remek edzettségi állapotban vannak, Buzás Attila remek munkát végez.

Azt is látom ugyanakkor, hogy Nánási Attila és Szili István pótlását nem tudták igazán megoldani. Győzelemre fogunk játszani, ki akarjuk használni azt a pluszt, hogy Dombóvárnak végre bajnokesélyes csapata van, a játékosok tudnak szenvedéllyel küzdeni. Imádom ezt a csapatot, bárhogy is alakuljon a szezon, ez az én csapatom. Vannak olyan játékosaink, akik többek a megye egynél, a meccsig hátralévő edzéseken az lesz a feladatom, hogy topformába hozzam őket. Jó lenne visszavenni az első helyet a tabellán, ez lélektanilag nagyon sokat jelentene számunkra a hátralévő bajnoki meccsekre.

Buzás Attila, a tolnaiak edzője: – Mindkét csapat nagyszerű teljesítményt nyújt, mindkettő megérdemli, hogy ilyen meccset, egy vérbeli rangadót játsszon. Nagy motivációt jelent számunkra, hogy a mezőny egyetlen még veretlen csapatának mi vehetjük el a veretlenségét. Érdekes mérkőzés lesz, mert merőben más stílust képviselő csapatok fognak találkozni, ez az őszi, tolnai találkozón is bebizonyosodott. Tisztában vagyunk vele, hogy bármilyen eredménnyel is záruljon a rangadó, a bajnokságnak még nem lesz vége.

Ugyanakkor azt kell mondanom, hogy mégis sokat számít majd, mert nagyon kevés javítási lehetőségre kínálkozik esély a folytatásban. Azt most még nem tudom megmondani, hogy milyen kezdőcsapattal állunk fel szombaton, vannak olyan játékosaink, akik hosszú sérülésből jöttek vissza, vannak maródiak, olyanok, akikre most még nem tudom, hogy számíthatok-e. Királyházi Bence ötödik sárga lapját gyűjtötte be, ő biztosan nem léphet pályára. A felkészülési időszak alatt egyetlen meccset sem hagytunk ki és bármilyen összeállításban is játszottunk, egészen jók az eredményességi mutatóink.

Azoknak a játékosoknak, akik pályára kerülnek, az lesz a feladatuk, hogy dicsőséget szerezzenek maguknak, ezáltal a csapatuknak is. Ebben a szellemben fogunk játszani a rangadón.

Április 8., vasárnap, kezdés: 16.30 óra

Őcsény SK (13. –Kakasd SE (12.)

Az alsóházi rangadón inkább a kakasdiak az esélyesek. A két győzelmük közül az egyiket épp az Őcsény ellen érték el, ősszel 5–2-re győztek a mostani vendégek.

Dunaföldvár FC (5.)–Nagymányoki SE (9.)

A mezőny egyik legjobb formában lévő csapata a földváriaké: zsinórban négy győzelmet arattak, ráadásul egy hete ők vették el a Tamási veretlenségét (3–2). Ősszel nagy meccsen 4–4-re végeztek, most bravúr lenne a mányoki pont.

Szedresi SE (8.)–Tamási 2009 FC (6.)

A szedresiek egy vereséggel és egy győzelemmel kezdék a tavaszt, a tamásiak elleni sikerük azonban nagy fegyvertény lenne. Ősszel 3–3-as döntetlent hozott a két csapat összecsapása, most egy hajszállal a Tamási esélyesebb.

Kölesdi SE (10.)–Tevel Medosz SE 11.)

A kölesdiek szépen fociznak, de ez a két tavaszi meccsükön, a Bonyhád (2–5) és a Tolna (0–2) ellen nem hozott eredményt. A Tevel ellen alsóházi rangadót vívnak, az őszi 5–1-es idegenbeli győzelmük után hazai pályán is esélyesebbnek tűnnek.

Bonyhád VLC (3.)–Majosi SE (4.)

A Völgységi El Clásicóról szombati számunkban írunk részletesebben.

A Bátaszék SE együttese a hétvégén szabadnapos lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!