tájfutás

2018.01.16. 12:34

Átfutottak az új évbe

Szilveszteri tájfutással ért véget az elmúlt esztendő a paksi tájfutók számára.

Hanol Erzsébet, fotó: Molnár Gyula

Versenyekkel fejezték be az elmúlt évet a Paksi SE tájfutói. Kiss Gábor edző elmondta, hogy a Vértesben rendezett Spartacus Kupán mostoha időjárási körülmények között kellett helytállniuk. A szervezők Csákberényhez közeli erdőkben jelölték ki a pályát, és végül Hahn Máriusz (F14) összettben kilencedik, Hahné Varga Nikolett nyílt kezdő kategóriában hetedik lett.

Az Eger Nagydíjról már éremmel tértek haza a paksiak. A Bükk-hegység hegylábán közép-, rövid- és normáltávon indítottak futamokat. A legjobb összetettbeli eredményt Lénárt Viktória érte el, és N21B kategóriában második helyet ért el. Tinnyei Petra szintén ebben a kategóriában az ötödik helyen végzett.

A Városi Tájfutó Bajnokság hetedik fordulóját Szekszárdon, az Energia park környékén rendezték sötétben, így a versenyzők fejlámpával teljesítették a távot. A tizenegy paksi induló közül öten szereztek bajnoki címet: Sarok Csongor (F8), Balogh Emőke (N12), Aradi Bence (F14), Kovács Karina (N18) és Hahn Mihály (F21). Ezt követően hazai pálya várt a PSE tájfutóira, ugyanis a Városi Tájfutó Bajnokság záró fordulóját a Pakson, az ESZI csarnokban rendezték. Itt hat különböző pályát kellett teljesíteniük a versenyzőknek. A napi eredmények alapján Hahn Bercel (F8), Aradi Bence (F14), Kovács Karina (N18), Kiss Gábor (F21), Böröcz Ildikó (N21) szerzett bajnoki címet, összetettben pedig Balogh Emőke (N12), Aradi Bence (F14), Kovács Karina (N18) és Kovács Vera (N21).

Külföldi szereplés is belefért az év végi versenynaptárba. Olaszországban, a Velencei Tájfutó Bajnokságban tették próbára magukat a paksiak. Az első napon egy rövidebb éjszakai futamot, másnap nappal egy hosszabb, technikásabb pályát kellett teljesíteni. Lénárt Viktória (N20) mindkét napon győztesként ért célba, így megszerezte az összetett aranyérmet. Hahn Máriusz negyedik, Kiss Gábor, Kovács Karina és Makovinyi Dorottya pedig egyaránt ötödik helyen végzett.

Az évet szilveszteri tájfutó verseny zárta Pakson, ahol a helyiek mellett szekszárdi, nagydorogi és bölcskei indulók is rajthoz álltak, összesen harmincheten. A tömegrajtos pontbegyűjtő verseny során a térképen tizenhét ellenőrző pontot kellett megtalálni tetszőleges sorrendben 25 percen beül. A győztesek egy üveg pezsgőt kaptak. A rendezvényt pezsgős koccintás és forraltborozás várt zárta. Az eseményen több család is részt vett – tette hozzá Kiss Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!