diáksport

2018.09.18. 10:30

Magyar példa európai követőkkel

Balázs László

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

A Magyar Diáksport Szövetség idén szeptember 28-án rendezi meg az Európai Diáksport Napját, amely hazánkban tavaly közel ezer iskolát és háromszázezer gyereket mozgatott meg az Európai Sporthét eseménysorozat részeként. A magyar kezdeményezés közel tíz év alatt nőtte ki magát nemzetközi eseménnyé, 2015-ben Bulgária és Lengyelország csatlakozott, 2016-ban már 20 európai ország mintegy 1,5 millió diákja vett részt iskolája sportprogramjain, 2017-ben pedig 26 országban hétezer iskola és 2 millió diák részvételével zajlott a nap.

A program lényege, hogy a regisztrált iskolákban két órát szervezett körülmények között sportoljanak, mozogjanak a gyerekek. Az egyetlen ajánlott programelem az adott évnek megfelelő, idén 2018 méter lefutása. Minden iskola, amelyik részt vesz a programon, ajándék sporteszközcsomagot kap. A feltétel az eseményen készült képek és beszámoló feltöltése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!