labdarúgás

2018.04.12. 13:53

Nem kell letargiaként megélni ezt a vereséget

Verpecz István szerint a Lokinak minden bejött, a Paksi FC-nek viszont semmi sem sikerült.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Az NB I 25. fordulójában 5–2-es vereséget szenvedett a Paksi FC a Debrecentől. Az atomvárosiak legutóbb 2015 decemberében kaptak ennyi gólt hazai pályán (Ferencváros, 0–5).

„Hat mérkőzés óta veretlenek voltunk ezt megelőzően, és hétvégén is úgy terveztük, hogy elléphetünk a Lokitól, de teljesen más arcunkat mutattuk – mondta a Digi­Sport Reggeli Start című műsorában Verpecz István, a paksiak kapusa. – Elég kétarcú csapat idén a Debrecen, tudnak nagyon rosszul is játszani, de elég kombinatívak is tudnak lenni elől. Most a jó arcukat mutatták, mi pedig semmit sem tudtunk megvalósítani az eltervezettekből” – tette hozzá a hajdúságiakat tíz évig szolgáló Verpecz.

A Paks először kapott ki a 2018-as naptári évben a bajnokságban, amivel nemcsak a legjobb tavaszi mérleg lett oda, hanem a harmadik helyük is.

„Nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy lássa az ember, most olyan arcát mutatta a csapat, ami eddig nem volt jellemző ránk. Kevés párharcot nyertünk meg, de a legnagyobb gond az volt, hogy hagytuk a Debrecent irányítani” – folytatta a 31 esztendős kapus, aki a bajnokságot négyszer, a Magyar Kupát háromszor nyerte meg a DVSC-vel.

Az atomvárosiak vereségükkel az ötödik helyre csúsztak vissza a tabellán, a dobogótól egy, a kiesőhelytől kilenc pontra vannak.

„Nem kell letargiaként megélni a vereséget, de a végeredmény mellett nem szabad elsiklani. Továbbiakban azt a tudásunkat kell hozni, ami az előző öt mérkőzésen működött, ezt a hétvégit pedig a kukába kell dobni. Azokat az erényeket kell megcsillogtatni, amit a csapat korábban mutatott. Egy negatív szériával ugyanis a tabella második felébe lehet kerülni, erre azonban nem akarunk gondolni” – jegyezte meg a rutinos hálóőr, aki szerint az élvonalbeli mezőnyt figyelembe véve az első ötbe rangsorolja a PFC-t.

Vereségük ellenére a paksiaké holtversenyben a harmadik legjobb hazai mérleg az első osztályban, s ezt hétvégén is megőriznék. Papíron könnyű ellenfél érkezik szombaton (17 óra) a Fehérvári útra, a Haladás ugyanis a legkevesebb pontot gyűjtötte távol otthonától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!