labdarúgás

2019.08.17. 07:10

Tizenhét csapat indul el, de csak egy érhet célba

Kilenc hosszú, várakozásokkal teli hét után ma kezdetét veszi a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság 2019/2020-as idénye. A rajtot valamennyi csapat új lappal kezdi, a kérdés, hogy melyik gárdánál van a Joker-kártya.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Tizenhét csapattal veszi kezdetét a hétvégén a megyei másodosztályú bajnokság. Ennyi csapat legutóbb tizenegy éve, a 2008/2009-es szezonban szerepelt ebben a ligában, abból a mezőnyből nyolc együttes idén is részese a pontvadászatnak.

A páratlan létszám két változást hozott az idei szezonban: egyrészt minden körben lesz egy szabadnapos, illetve, hogy időben véget érjen az őszi szezon, ezért jövő szerdán (augusztus 21.) rendezik a második fordulót. Az idei utolsó, 17. fordulót november 30-án és december 1-jén rendezik.

Három csapatnál történt edzőcsere a nyáron: az Őcsénynél Weisz Pétert játékos-edzőként Batánovics Péter váltotta, az újonc évét a hatodik helyen záró Tolna II-Bogyiszlónál pedig Izsák Géza vette át a stafétabotot Szőcs Richárdtól. Mint azt az új tréner elmondta, a játékoskeretben nem történt nagyobb változás. Nem úgy annál a Gerjennél, ahol gyökeres változások mentek végbe a holtszezonban.

A korábbi játékos-edző Lacza Zsoltot Kiss János váltotta a kispadon, a szakmai igazgatói posztot pedig a megye egyes Tolnát egy bajnoki címig és egy ezüstéremig vezető Buzás Attila foglalta el. Utóbbi játékosként is szerves része lesz a gárdának, mellette többek között a Paksi FC-t az NB I.-be juttató Kiss Tamás és Tamási Gábor is a tavaly 15. helyet megszerző egyletet fogja erősíteni.

Ahogy a Gerjennél, úgy a Bölcskénél is nagy kérdés lesz, hogy a sok érkezőt mennyi időbe telik beépíteni a csapatba.

Elsősorban a menés volt nagy az elmúlt három évben rendre ezüstérmet szerző Mórágynál. Illés Béla legjobb játékosai (Tóth Tamás, Tóth Balázs, Nagy Ákos, Palkó János, Rozgonyi Erik) mind Bátaszékre kerültek, a helyüket fiatal tehetségekkel próbálja majd feltölteni a szakember. Tavasszal már látszott, félkarú óriás csak a Mórágy a gólkirály Tóth Tamás nélkül, ezért az új idényben nem valószínű, hogy a bajnoki címért fog harcolni a gárda.

Az előző szezonban az élmezőnyben záró együttesek idén is az aranyért vívhatnak nagy csatát. A kétszeres címvédő Bonyhád-Börzsönyből meghatározó játékos nem távozott, ahogy Madocsáról sem, ráadásul utóbbinál a fiatal bölcskei, Balogh Kevin és a Szedrestől megszerzett Fritz Ádám komoly erősítésnek tűnik.

Látszólag meggyengült az Aparhant, amelytől a házi gólkirály Móricz Gergő az Bonyhád VLC-hez távozott, azonban keresztszalag-szakadásából felépült a két évvel korábbi házi aranycipősük, Molnár Norbert.

A Faddnál sem történt játékosmozgás, a tavaszi kiváló produkció viszont bizakodásra adhat okot a szurkolók között, akik valószínűleg jobb helyezésben reménykednek, mint a tavalyi kilencedik. Nincsenek ezzel egyedül, hiszen Kisdorogon, Nagymányokon, Simontornyán és Dunakömlődön is szinte ugyanaz a játékos­állomány, ebből kell valamit jól kisütniük az edzőknek.

Egyedül Vizdár Zsolt, a Szekszárdi UFC második csapatának edzője tűzött ki – igaz, hogy nagy intervallumú – célt: a 2–15. hely valamelyikén akarnak végezni. Ebben Őri József (Csikóstőttős) és az újrakezdő Mosonyi Péter érkezőként igen, Pesti Zoltán és Nagy Zsolt távozóként azonban már nem segíthet.

A Kaposszekcső-Csikóstőttős és a Pincehely (amely a csapatok többségi szavazata után maradhatott az osztályban) a helyi fiatalok érdekeit szem előtt tartva verseng, míg az igazi fekete ló a megye egytől visszalépő, Váli Roland dirigálta Kölesdi SE lehet.

Így rajtol el a másodosztály

Az 1. fordulóban. Augusztus 17., szombat: Gerjeni SK–Bölcskei SE 17 óra, Kölesdi SE–Dunakömlődi SE 17 óra. Augusztus 18., vasárnap: Bonyhád-Börzsöny SE–Pincehelyi ATE 17 óra, Mórágyi SE–Tolna VFC II-Bogyiszló 17 óra, Madocsa SE–Kisdorogi FC 17 óra, Kaposszekcső-Csikóstőttősi KSE–Nagymányoki SE 17 óra, Aparhanti SE–Őcsény SK (Mucsfán játsszák) 17 óra, Faddi SE–Szekszárdi UFC II 18 óra. A Simontornya TC szabadnapos lesz.

A 2. fordulóban. Augusztus 21., szerda: Őcsény SK–Kaposszekcső-Csikóstőttői KSE, Kisdorogi FC–Faddi SE, Szekszárdi UFC II–Mórágyi SE, Tolna VFC II-Bogyiszló–Kölesdi SE (Tolnán játsszák), Dunakömlődi SE–Bonyhád-Börzsöny SE, Pincehelyi ATE–Simontornya TC, Bölcskei SE–Aparhanti SE. Valamennyi mérkőzés 18 órakor kezdődik. A Gerjeni SK szabadnapos lesz.

A Nagymányoki SE–Madocsa SE mérkőzést a két csapat közös megegyezése alapján december 8-ára halasztották (13 óra).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!