OTP Bank Liga

2018.02.24. 09:00

Volt hó, nincs hó, elrajtolhat a „tavasz” a Paksi FC-nél

Hatpontos mérkőzésen fogadhatja a Paksi FC a Diósgyőrt az OTP Bank Liga 20. fordulójában. Zöld-fehér siker esetén Szabó Jánosék megelőzik a borsodiakat.

Berg Sándor, fotó: Molnár Gyula

A Paksi FC-nél mindent megtettek annak érdekében, hogy ma lejátszhassák a Diósgyőr elleni tavaszi nyitómérkőzést. Mint azt korábban mi is megírtuk, a vezetőség csütörtökön közös hólapátolásra invitálta a szurkolókat a Fehérvári útra, hogy ne rajtuk múljon a mérkőzés elhalasztása.

„Remekül sikerült az akció – foglalta össze röviden a villámfelhívást Zomborka Zoltán, az atomvárosiak kommunikációs vezetője. – Az NB I-es keret tagjai már reggel megkezdték a munkát a centerpályán, két és fél órán át takarították a játékteret. Később hozzájuk csatlakoztak a klub munkatársai, s a példás összefogás keretében mindenki lapátot ragadott” – tette hozzá.

Ez lesz ma még

Jelen állás szerint a nyitóforduló valamennyi mérkőzését meg tudják rendezni. A Videoton továbbra is Felcsúton fogadja ellenfeleit, de a Pancho Aréna gyepszőnyegét nem viselte meg a nagy mennyiségű hó. Hasonló a helyzet a Groupama Aréna és a debreceni Nagyerdei Stadion esetében is. Mezőkövesdet megkímélte a nagy havazás, míg Újpesten mindent elkövetnek annak érdekében, hogy lejátszhassák a mérkőzést.

NB I, a 20. forduló további párosítása. 17 óra: Videoton–Vasas (tv: M4), Mezőkövesd–Puskás Akadémia, DVSC–Balmazújváros, Újpest–Haladás. 19.30 óra: Ferencváros–Bp. Honvéd (tv: M4).

A kézi erőre azért volt szükség, mert munkagépekkel (még ha azok gumijai fűkímélők is) nem lehetett rámenni a gyepre – maradt tehát a régi módszer. A Paksi FC alkalmazottai mellett közel harminc szurkoló érkezett a rögtönzött akcióra, akik csütörtök délutánra teljes egészében megtisztították a pályát a hótól.

Innentől már az időjáráson, illetve Solymosi Péter játékvezetőn múlik, hogy megrendezik-e a ma 17 órára kiírt tavaszi nyitómérkőzést. Ugyan tegnap lapzártánkig az időjárás-előrejelzés nem mutatott havazást Paksra, de hajnali mínusz fokokra, így fagyott talajra annál inkább számítani kell. A csúszós, jeges pálya pedig éppen olyan ellensége a labdarúgásnak, mint a hó, így a találkozó előtt fog eldőlni, hogy játékra alkalmas lesz-e a pálya.

Ha meg is rendezik a meccset, Csertői Aurél minden bizonnyal akkor sem számíthat Bartha László és Simon András játékára, akik még Törökországban sérültek meg, de Kulcsár Dávid játéka is kérdéses. A paksiaknak ez lesz az első tavaszi mérkőzésük, míg a DVTK kedden 2–0-ra verte a másodosztályú Vác együttesét a Magyar Kupában.

OTP Bank Liga, a 20. fordulóban

Paksi FC–Diósgyőri VTK, szombat, 17 óra  Paks. Vezeti: Solymosi Péter (Berettyán, Király K.). Várható kezdők.

Paks: Verpecz – Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Simon Á., Papp K., Bertus – Haraszti, Hahn, Szakály D. Vezetőedző: Csertői Aurél.

DVTK: Antal – Nagy T., Lipták, Brkovics, Tamás M. – Vela, Busai, Kocsis, Ugrai – Ioannidis, Bacsa. Vezetőedző: Bódog Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!