Kék hírek, bulvár

2008.02.12. 15:50

Közokiratokat hamisított meg a rendőr

Nyolc hónapról egy év börtönre súlyosította a Pécsi Ítélőtábla annak a volt dombóvári rendőr őrnagynak a büntetését, aki maga hamisította iratokat helyezett el két aktában. Dr. Makai Lajos büntetőtanácsa az ítélet végrehajtását kettő helyett három évre függesztette fel.

Ihárosi Ibolya

A vádlott a Dombóvári Rendőrkapitányságon a fegyvertartási engedélyeket intézte. Meghosszabbította egy olyan kérelmezőnek az engedélyét, akit a bíróság súlyos testi sértés miatt pénzbüntetésre ítélt. Egy másik kérelmezőt hivatali vesztegetés miatt kapott pénzbüntetést, de e miatt még tarthatott fegyvert. A rendőr 2006-ban mindkét férfinak tiszta priuszt állított elő. Az országos bűnügyi nyilvántartásból lekérte saját, valamint a másik két férfi priuszát. Az övében természetesen a nyilvántartásban nem szerepel formula állt. Az adatokat összemásolta és a büntetlen előéletről szóló hamis papírokat betette a két férfi fegyvertartási iratai közé. Ezzel közokirat-hamisítást követett el. A fegyvertartási engedély meghosszabbítása pedig hivatali visszaélés bűntette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!