ítélet

2018.12.29. 20:00

Bombával fenyegetőzött a felelőtlen vádlott

Folytatólagosan elkövetett közveszéllyel fenyegetés bűntettében mondott ki bűnösnek egy 31 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság és ezért egy év, hat havi börtönbüntetésre ítélte.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

A szabadságvesztés végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztették, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Az ítélet jogerős.

A vádlott nőtlen, kiskorú gyermeke nincs, szakmunkás. Büntetlen előéletű, de hátrányos jogkövetkezmények alatt áll, ugyanis egyszer már lopás miatt felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték. A felfüggesztés időtartama azonban már letelt. A vádlott tavaly szeptember 11-én 19 óra 41 perckor felhívta a központi segélyhívó telefonszámot és közölte, hogy Szekszárdon több bombát helyezett el. Kérdésre még azt is hozzátette, hogy melyik utcában találhatók a robbanószerkezetek. A rendőrség a területet átkutatta, de bombát nem találtak.

A férfi szeptember 20-án Szekszárdról Katymárra utazott, amikor Tolna közeléből ismét felhívta a segélyhívó telefonszámot, és ezúttal azt mondta, hogy Katymáron helyezett el bombát, és „az ott lakók élete függ rajta”. Kérdésre akként pontosította mondanivalóját, hogy a bomba a főutcán található. Három perccel később ismét telefonált, ekkor hívását egy másik központ fogadta, és nekik is ugyanazt mondta el. A központ értesítésére a Bácsalmási Rendőrőrs tizenkét járőre 19 óra 15 perctől kezdve, több mint két órai munkával részletesen átkutatta a megjelölt területet, de ez a bejelentés is valótlannak bizonyult, mert nem találtak semmiféle robbanószerkezetet. A vádlott magatartása alkalmas volt arra, hogy a köznyugalmat megzavarja, hiszen a bomba utáni kutatás a környéken lakókban félelmet kelthetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában