bírósági ítélet

2018.11.22. 11:30

Ütötte, verte idős áldozatát a férfi

Megalapozottnak találta és helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinak az első fokon kiszabott büntetését, aki 2014-ben egy szomszédságában lakó idős férfit olyan súlyosan bántalmazott, hogy az belehalt a sérüléseibe. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat Hornokné dr. Décsei Katalin, az ítélőtábla sajtótitkára.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

A Szekszárdi Törvényszék a vádlottat bűnösnek mondta ki védekezésre korlátozottan képes sértett ellen elkövetett emberölés bűntettében, ezért 12 év fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyektől. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így került az ügy másodfokon az ítélőtábla elé.

A 37 éves, büntetlen előéletű, Tolna megyei vádlott különféle megbetegedései miatt 50 százalékos munkaképességű. Állandó munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezett, alkoholfüggő volt. Szomszédságában lakott a 74 éves cukorbeteg és mozgásában korlátozott sértett.

Még 2014. december 16-án történt, hogy a vádlott az esti órákban egy kocsmában italozott, beszélgetett. Este kilenc után hazafelé tartva meglátta, hogy a sértett házában a szokásostól eltérően nyitva van a verandaajtó, ezért átmászott a kerítésen és bement a házba. Amikor a sértett meglátta a belépő vádlottat, megijedt és kiabálni kezdett, majd támadólag közelebb lépett a betolakodóhoz. A vádlott megijedt, és amikor az idős férfi a közelébe ért, két kézzel meglökte. Ettől a sértett az ágyra, majd a földre zuhant. Ezt követően a támadó egy körülbelül 7-8 centis, valamilyen fémből készült eszközzel ütlegelni kezdte a sértettet, aki megpróbálta a karjával elhárítani a támadást. A vádlott csak akkor hagyta abba a bántalmazást, amikor a sértett már nem mozdult. Az idős férfi számos töréses és heveny vérzéssel járó sérülést szenvedett el, halálának közvetlen oka vérzéses, traumás sokk volt. Halálának bekövetkezésében közrejátszottak megbetegedései is. Ezek után a vádlott hazament, és a bűncselekmény elkövetésekor viselt ruháját elégette a kazánházban. A sértett holttestét másnap délelőtt fedezték fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában