lopás

2017.11.16. 11:00

Kerékpárt lopott, majd elcserélte

Vádemelést javasol a rendőrség a helyi férfi ellen.

TEOL

A Szekszárdi Rendőrkapitányság eljárást folytatott lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy szekszárdi lakos ellen.

Az 59 éves férfi a nyomozás adatai szerint 2017. március 29-e és április elseje között ellopott egy kerékpárzárral rögzített biciklit egy szekszárdi üzlet elől.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki a beismerte a kerékpárlopást.

Vallomásában elmondta, hogy a biciklit időközben egy másikra cserélte. A férfi az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A rendőrök a kerékpárt megtalálták, lefoglalták, majd a sértettnek visszaadták.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a több éve működő „BikeSafe” program segítségével bárki számára adott a lehetőség, hogy a rendőrség munkatársai által nyilvántartásba vetesse a kerékpárját. Ennek részeként rögzítik a tulajdonosok személyi adatait, valamint a kétkerekűek legfontosabb műszaki jellemzőit is. A könnyebb azonosíthatóság érdekében fényképek is készülnek az országos adatbázisba kerülő kerékpárokról.

A „BikeSafe” program előnye, hogy a rendszerbe bekerült kerékpár eltulajdonítása esetén a sértett minden releváns paramétert rövid időn belül a nyomozó hatóság rendelkezésére tud bocsátani, növelve így a felderítés sikerességét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában