ítélet

2017.11.14. 13:10

Közmunkára ítélte a bíróság a garázdát

Százhúsz óra közmunkára ítélte a 47 éves vádlottat garázdaság, kisebb kárt okozó rongálás és könnyű testi sértés vétségének elkövetése miatt a Szekszárdi Járásbíróság.

Szerző: Ihárosi Ibolya

Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóviője.

Az ügy sértettje az egyik szekszárdi parkolóból akart az úttestre hajtani. Ugyanakkor a közelben a vádlott a kutyáját pórázon sétáltatta. Az eb beszaladt az autó elé, a sértett megállt a gépkocsival, a vádlott pedig visszarántotta a kutyát. Mindezek ellenére az ittas állapotban lévő vádlott elkezdett a sértett felé kiabálni amiatt, hogy majdnem elütötte a kutyát, majd tovább káromkodva belerúgott az autó jobb első ajtajába. A sértett kiszállt az autóból, mire a vádlott megragadta a ruháját, és lökdösni kezdte a másik férfit. A megtámadottnak sikerült ellökni magától a garázdát, így annak ütése nem érte el. Ekkor érkezett a parkolóba egy ismeretlen férfi, akivel közösen próbálták megfékezni a vádlottat, aki nekilökte a sértettet egy éppen leparkoló hölgy autójának. Végül közös erővel sikerült lenyomni a földre a dühöngő vádlottat, közben a sértett élettársa hívta a rendőrséget.

Egy idő után a sértett és a másik férfi úgy ítélte meg, hogy a vádlott lenyugodott, ezért elengedték. Miután a vádlott felállt, a sértett autójához lépett, és ismét belerúgott a jármű ajtajába, majd ököllel belevágott a visszapillantó tükörbe is. Utóbbi elhajlott, az autó pedig mintegy 15 négyzetcentiméternyi területen megkarcolódott. Az autóban közel háromszázezer forint kár keletkezett. Ezután a férfit ismét lefogták, majd átadták a megérkező rendőröknek. A sértett emellett a kezének két ujján könnyű sérüléseket szenvedett el a bántalmazás következtében.

Ihárosi Ibolya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában