Közélet

2010.04.02. 15:01

Nézze meg! Ezek a legnépszerűbb főiskolai szakok

Mintegy kétszázötvennel többen jelentkeztek idén a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Karára mint tavaly, tájékoztatott Fusz György főigazgató.

TEOL/I.I.

Összesen 1845-en jelölték meg az intézményt a felvételi lapjukon. Hogy közülük hányan első helyen, azt még nem lehet tudni. A jelentkezések növekvő száma akkor is sikernek számít, ha az idén többen szeretnének felső fokon továbbtanulni, mint tavaly. Mindezek miatt ma még csak visszafogottan érdemes ünnepelni, tette hozzá a főigazgató. Az érdeklődés első sorban az egyetemekre  irányul, de úgy látszik, ebben a sodrásban már benne van a szekszárdi főiskolai kar is, mint a Pécsi Tudományegyetem része.

A jelentkezési arányok is szerencsésen alakultak, nappali tagozatra 1233 fiatal jelölte meg a főiskolai kart, levelezőn pedig 612-en.
A turizmus-menedzsment mesterképzést minden jel szerint el tudják indítani nappali és levelező tagozaton is. Az érdeklődés iránya nem változott, alapszakon továbbra is vezet a turizmus- vendéglátás. Szokás szerint öt-hatszoros a túljelentkezés a kommunikáció médiatudományra.

Örömteli meglepetést okozott, hogy az új csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszakra is sokan jelentkeztek. Alig csökkent az érdeklődés a szociális munkás szak iránt. Bíztató jelnek mondta a főigazgató, hogy több mint százan jelölték meg a óvódapedagus szakot. Még a tanító levelező szakra is ötvenen jelölték meg a főiskolai kart. 

A felsőfokú szakképzésekben is nagy az érdeklődés, sokan jelentkeztek idegenforgalmi szakmenedzsernek, moderátornak, ügyviteli szakügyintézőnek, vendéglátó szakmenedzsernek.
Kérdésünkre a siker okai közt azt jelölte meg a főigazgató, hogy mostanra érnek be a korábbi évek fejlesztései és az utóbbi évek következetes kommunikációja.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Infografika: Tolnai Népújság
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!