Közélet

2011.10.20. 20:31

Az atomerőmű legrangosabb elismerését kapták - fotók!

Húsz kiváló szakember vehette át csütörtök este a Paksi Atomerőmű Zrt. Céggyűrű kitüntetést, amelyet az egyes blokk indításának tizedik évfordulójára alapítottak.

TEOL

Immár huszadik alkalommal díjazták a munkatársak, szakmai közösségek javaslata alapján azokat az atomerőművi dolgozókat, akik példamutató munkát végeztek és elhivatottak az erőmű iránt. A megjelenteket Hamvas István vezérigazgató köszöntötte. Elmondta, hogy ez az ünnep mindig alkalom az számvetésre. „Büszkén tekinthetünk vissza, számos kiváló eredményt elértünk, rendkívül sok feladatot végrehajtottunk” – fogalmazott.

Kiemelte az üzemidő-hosszabbítás előkészítését, a célzott biztonsági felülvizsgálatot, amely bizonyította, hogy az atomerőmű biztonsága minden követelménynek megfelel. Hangsúlyozta, hogy mindez a közösség érdeme. Kiemelte, hogy az atomerőmű társadalmi elfogadottsága változatlanul hetven százalék fölött van, ami igazolása annak, hogy a nemzetgazdaság számára fontos feladatot végeznek., Ezek után átadta az atomerőmű legrangosabb elismerését, a céggyűrű kitüntetést, az erőmű húsz kiváló dolgozójának.

Céggyűrűt kapott Ács György, Aradi Imre, Adorján János, Bucsi Gábor, Buránszky István, Gáspár Lajosné, Horváth László, Kiszli Ferenc, Madaras József, Májer Bertalan,  Makk Imre, Medovarszki László, Menzer János, Rátkai Sándor, Riszter Margit, Slonczki István, Sós János, Tóth János, Treszl János és Varju Attila.

Céggyűrűt kapott Májer Bertalan, aki a hozzá tartozó irányítástechnikai rendszerek területén szaktekintéllyé vált, Makk Imre, aki minden tudását, tapasztalatát, átlagosnál nagyobb kitartását az erőmű szolgálatába állítja, és Medovarszki László ügyeletes mérnök, aki munkáját mindig körültekintően végzi. Menzer János munkateljesítményével nagyban hozzájárul az erőmű biztonságos és gazdaságos üzemeltetéséhez, ezért ő is díjat kapott, ahogyan Rátkai Sándor, mert a létesítmény közel harminc éves történetében csaknem minden gépészmérnöki probléma megoldásából kivette a részét. Elismerést vehetett át Riszter Margit humánpolitikai ügyintéző, aki nagy empátiával végzi munkáját, illetve Slonczki István nyomdavezető, akiről elhangzott, hogy szinte a semmiből építette fel az erőmű igényeit kiszolgáló nyomdaüzemet. Sós János a „szakma ifjú mestere” és az „Atomerőmű kiváló karbantartója” díj után kapta meg a cég rangos kitüntetését, az aranygyűrűt. Elismerték a Biztonsági Főosztály vezetője, Tóth János munkáját is, aki 1980 óta erősíti az erőmű kollektíváját, valamint az Üzemirányítási Osztály műszaki főszakértőjét, Treszl Jánost, akire nagyfokú együttműködés és segítőkészség jellemző, illetve Varju Attilát, aki szakmai tapasztalatait nemzetközi szinten is kamatoztatja, WANO, valamint OSART partneri vizsgálatokon egyaránt részt vesz. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!