Közélet

2011.11.29. 20:02

Akadémiai doktori címet kapott N. Horváth Béla

Akadémiai doktorrá avatták kedden dr. N. Horváth Béla irodalomtörténész egyetemi tanárt, a PTE Illyés Gyula Kar dékánját.

TEOL/I.I.

Fotó:

Az akadémiai doktori címeket a Magyar Tudományos Akadémia székházában dr. Pálinkás József, a köztestület elnöke adta át. A tudományos fokozatra N. Horváth Béla 600 oldalas, A Líra logikája - József Attila című monográfiájával pályázott.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dr. N. Horváth Bála átveszi az oklevelet Pálinkás Józseftől (Fotó: Kallus György)
[/caption]A nyolc tagú, akadémikusokból és akadémiai doktorokból álló bíráló bizottság szerint a benyújtott munka több évtizedes, következetes kutatói pálya eredménye, a rendkívül kiterjedt szakirodalom teljes és fölényes ismeretéről tanúskodik.

Jelentős értékeként emelték ki, hogy a monográfia – tudományos megalapozottsága, áttekinthetősége révén – kézikönyvként illetve oktatási segédanyagként is használható lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!