Közélet

2012.01.04. 18:03

Biztos jövőkép és béremelés az új igazgató célja

A fideszes képviselők eltökéltek, a legközelebbi testületi ülésen is arra szavaznak, dr. Nagy Mihály lássa el ebben az évben a városi kórház orvosigazgatói feladatait – mondta Kerényi Zsolt alpolgármester szerdán az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

TEOL/R.T.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dr. Oberfrank Ferenc, Kerényi Zsolt és dr. Nagy Mihály a sajtótájékoztatón (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Az eseményen – amelyet a kórház dolgozóival lefolytatott egyeztetés előzött meg – részt vett dr. Nagy Mihály, és dr. Oberfrank Ferenc is. Dr. Nagy Mihály leszögezte, egy olyan szakmai csapatot akarnak kialakítani rövid időn belül, amely fölméri, melyek azok az ellátási formák, amelyekre a hangsúlyt kell fektetni, s azokat minden áron meg kell tartani.

Stabil jövőképpel rendelkező kórházzá akarja alakítani a dombóvárit, még mielőtt az állam átveszi a fenntartását az önkormányzattól. Hozzátette, Karcagon, ahol szintén a helyi kórház igazgatója, már véghez vitték ezt a munkát, sőt a dolgozók bérét is emelni tudták.

Dr. Oberfrank Ferenc, aki korábban egészségügyi államtitkár, és az OEP vezetője is volt arról beszélt, a kórház jövője szempontjából kulcskérdés, milyen hosszú távú szerepet tud betölteni a térség életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!