Közélet

2012.03.10. 16:25

Nem süllyedt tovább a gondozási központ

Az aládúcolásnak köszönhetően az elmúlt hetekben nem romlott tovább a bonyhádi Gondozási Központ épületének állapota, de a kár Makovics István becslése szerint így is eléri az 5-10 millió forintot.

V. B.

Mivel vízórán kívül történt a csőtörés, ezért a helyreállítási költségek a város közüzemi cégét: a Bonycom Kft.-t terhelik, de a biztosítót is értesítették a történtekről.

– Várjuk a megoldást, mert megnehezíti a mindennapi feladatellátást a kialakult helyzet – vélekedett Varga Gyöngyvér. A Gondozási Központ vezetője szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy az idősek nem tudják igénybe venni az akadálymentesített mellékhelyiséget, mivel ott is megrepedezett a vakolat, s félő, hogy leesik. Egy kerekes székes ellátottjuk van, számára a Szabadság utcai épületükben biztosítottak helyet.

A pihenőszobát sem tudják használni, ahol az ellátottak aludhattak délutánonként. Csupán a konyhát vehetik igénybe, ahol a szépkorúak reggeliztetését és ebédeltetését oldják meg. Az idősek nappali foglalkoztatóját ideiglenesen a Perczel utca 27-be költöztették.

Minden programot megtartanak, de az ellátottak nem szívesen teszik meg naponta többször is ezt az utat, olyanok is vannak, akik emiatt lemondták a szolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!