Közélet

2012.06.26. 16:27

Termény lett a veteményből

Vöröshagyma, burgonya, paradicsom, paprika, fokhagyma, bab. Év elején még csak vetemény volt a sok zöldség, hamarosan azonban terménnyé válnak, heteken belül ugyanis kezdődik a betakarítás.

TEOL

A Start munkaprogram mezőgazdasági szegmensében Kapospulán négyen kaptak termelői munkát és egy személy munkavezetői feladatokat, nekik köszönhető a közel egy hektárnyi önkormányzati terület művelése. Markovits Géza polgármester elmondta, hogy mivel értékesíteni nem tudják a hozamot, ezért minden bizonnyal szétosztják majd azt a rászoruló falubeliek között.

A mezőgazdasági földutak rendbetételét ugyancsak közmunka révén oldják meg. Ez esetben nyolc ember foglalkoztatásra kapott támogatást az önkormányzat, a belvíz elvezető árkok karbantartásába pedig két embert tudtak bevonni.

A közfoglalkoztatási program azt is lehetővé tette, hogy a növénytermesztés támogatásához pályázati úton egy 30 lóerős kistraktort, illetve egy ezer kilogrammos pótkocsit vásároljon az önkormányzat. Ezeken felül kéziszerszámokat, vetőmagokat, vegyszert szereztek be, és az árkok karbantartásához is szert tettek minden szükségesre.

Ezek is érdekelhetik