Közélet

2013.11.02. 13:43

Műgyanta padlót és új tetőt kapott az épület

A vizesblokk, a fűtés és a villamos rendszer modernizálása után most a polgárőrség és önkéntes tűzoltó egyesület által közösen használt szertár külső felújítása történt meg.

V. T.

Befejeződött a polgárőrség és önkéntes tűzoltó egyesület által közösen használt szertár felújítása. Tulajdonképpen ez a második ütem volt, az épület belseje korábban megyei fejlesztési forrásokból készült el. Most a paksi atomerőműből és az RHK Kft.-től származó TEIT forrásokból költöttek hozzávetőleg 13 millió forintot az épületre.

Hencze Sándor polgármester azt mondta, hogy akkor a vizesblokk, a fűtés, a villamos rendszer modernizálása történt meg, és internetkapcsolatot építettek ki. A tűzoltószertárban azért kapott helyet a polgárőrség, mert a két szervezet célja közös, a helyben élők biztonságérzetét szeretnék növelni. A polgárőrség – bár annyi tagja nincs, hogy napi 24 órában szolgálatot adjon – a Paksi Rendőrkapitánysággal, a körzeti megbízottal közösen biztosítja a nyugodt légkört, mondta a polgármester. Az épületre visszatérve úgy tájékoztatott, hogy tetőt cseréltek, automata kapuval, műgyanta padlóburkolattal látták el, illetve némileg bővítették is, hogy beférjen a Nieste-ből kapott tűzoltóautó. A német településsel 2006-ban kerültek azóta írásban is megpecsételt kapcsolatba. A most átvett jármű nem az első Németországból érkezett segítség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!