Közélet

2014.11.09. 12:08

A szakma élvonalába tartozik az RHK NKft. fegyveres őrsége

Az elmúlt évek eredményei azt igazolják, hogy a szakma élvonalába tartoznak a Radioaktív Hulladékokat Kezelő (RHK) Nonprofit Kft. fegyveres biztonsági őrei.

TEOL/V.T.

Öt éve van lehetőség arra, hogy versenyen mérjék össze tudásukat, a Fegyveres Biztonsági Őrök Szakmai Egyesülete ugyanis akkor hívta életre az országos szakmai versenyt, ahol rendre az elsők között vannak az RHK Kft. csapatai. Olyannyira, hogy a II. számú csapat harmadszor is első lett összetettben, így végleg elhozta a vándorkupát. Az idei verseny krónikájához az is hozzátartozik, hogy a dobogó másik két fokára szintén egy-egy RHK Kft.-s csapat állhatott fel.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A fegyveres biztonsági őrségek országos versenyének győztes csapata (Fotó: TN)
[/caption]A cégnek három telephelye van, egy Pakson, egy Bátaapátiban és egy a Pest megyei Püspökszilágyban. A versenyen így minden évben három csapatot indítanak. – Az eredmények évente egyenletes fejlődést mutatnak, bizonyítva fegyveres biztonsági őreink, valamint a kiképzésért felelős parancsnokok és előadók szakmai felkészültségének és emberi hozzáállásának magas fokát, munkahelyük és hivatásuk iránti elkötelezettségüket – értékelte az eredményt Kaszás Sándor.

A rendészeti osztály vezetője arról is tájékoztatott, hogy a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft. számára az atomtörvény írja elő, hogy a létesítményeit fegyveres biztonsági őrséggel védje. Szintén törvényi előírás, de belső igény is, hogy biztosítsák szakmai felkészültségüket, ezért komoly kiképzési programon vesznek részt, és rendszeresen vizsgáznak szakmai elméleti ismeretekből, önvédelemből, fegyverkezelésből, lövészetből, illetve felmérik fizikai állóképességüket is. E vizsgák színvonala és eredményei alapján a dolgozók kezdeményezték a versenyen való részvételt, amelyhez minden feltételt biztosított az RHK Kft.

Taroltak az idén

A fegyveres biztonsági őrségek országos szakmai versenyén az RHK Kft. válogatottjai szakmai elméleti kategóriában első, fegyver részleges szét- és összeszerelés kategóriában illetve lövészetben első és harmadik helyezést értek el. Akadálypályán és összetettben a három első helyet szerezték meg. Az összetett első csapat tagjai: Ferenczi Sándor, Forray Tibor, Forrai Péter, Komlósi Zoltán és Csáki Zoltán; a másodiké: Mezei Imre, Balázs Mihály, Budai János, Mojzsis András és Bagyal Dávid; a harmadiké: Samai Gábor, Grósz Ferenc, Molnár István, Forray Tamás és Sebestyén Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!