Közélet

2016.06.18. 08:16

Itt a nyár, vár a strand

Ma nyitja meg kapuit a látogatók előtt a Bonyhádi Termálfürdő. Napvitorlákkal, számos programmal, kivetítővel és ingyen WiFi-vel várják az érdeklődőket.

Hargitai Éva ([email protected])

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Nagyszerű eredményekkel zárta a tavalyi szezont a bonyhádi strand (Fotó: Bölcsföldi Zoltán)
[/caption]

Az előrejelzések szerint az időjárás is igencsak kedvező lesz. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere és Bölcsföldi Zoltán, a fürdőt üzemeltető Bonycom Nkft. munkatársa tegnap sajtótájékoztatón mutatta be a végrehajtott fejlesztéseket, illetve az idei várható programokat.

– A strand megnyitása óta minden évben arra törekedtünk, hogy valami újat tudjunk hozzátenni a fürdő működéséhez – emelte ki Filóné Ferencz Ibolya. Erre a szezonra készültek el az ülőmedence, valamint a gyermekmedence feletti napvitorlák, a fürdőzők jogos igényeinek eleget téve. A korábbi évek fejlesztései közül kiemelte a napkollektorok telepítését, és azt, hogy a két 20 kilowattos naperőmű révén a fürdő villanyszámláját jelentős mértékben sikerült leapasztani. [caption id="" align="alignleft" width="650"] Bölcsföldi Zoltán (balról), a fürdőt üzemeltető Bonycom Nkft. munkatársa, dr. Farkas Attila ügyvezető, Filóné Ferencz Ibolya polgármester és dr. Égi Csaba alpolgármester a bonyhádi strand sajtótájékoztatóján (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Bölcsföldi Zoltán elmondta, természetesen a jól megszokott és népszerű programokat is megtartják. Minden szombaton este lesz módjuk a látogatóknak éjszakai fürdőzésen részt venni. Idén is minden nap alkalmat adnak a reggeli frissítő úszásra. A további részletekről a fürdő Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Rekordokat döntött tavaly a strand
A bonyhádi fürdő létrehozásának céljait tekintve a város és környéke lakóinak igényeit havott kiszolgálni. A működés sikerének tudható be, hogy immár nemcsak helybeliek, hanem az ország több részéről érkező vendégek is élnek a strand által nyújtott lehetőségekkel. A tavalyi szezon minden szempontból jól sikerült a fürdő számára.

– Egyrészt az időjárás is kedvező volt a strandoláshoz, másrészt bízunk benne, hogy a növekvő színvonalnak is szerepe volt abban, hogy rekordot döntött a látogatottság – mondta Bölcsföldi Zoltán. Az összes látogatószám 25 ezer fölé emelkedett, és a napi belépők tekintetében is csúcsra törtek. A záró hétvégén több mint ezren voltak a strandon. Az éjszakai fürdőzésnél a fényszínház volt a legnépszerűbb, erre több mint négyszázan voltak kíváncsiak.

A Magyar Úszás Napja és III. Bonyhádi Fürdőolimpia

2016. június 18. szombat
8.00 – 9.00 „Ússz egy hosszt” - ingyenes reggeli úszás
„Jaj, úgy élvezem én a strandot” – úszás, fürdőzés egész nap
12.00 Strandröplabda – férfi és női páros
12.30 Strandlabdarúgás
16.00 Futás homokban – férfi, női sprint és 1000 m
18.00 – 20.00 Hajrá Magyarok! Magyarország – Izland EB mérkőzés
20.00 – 24.00 Éjszakai úszás – fürdőzés

2016. június 19. vasárnap
9.00 Úszás – férfi és női 50 m, 400 m – 4x25 m vegyesváltó
11.00 Aquatlon – férfi és női – 200 m úszás, 500 m futás homokban
12.00 Asztalitenisz – férfi, női és páros
13.00 Kültéri sakk és darts
17.00 Erőpróba – férfi, női

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!