Közélet

2017.06.18. 16:01

A második legszebb ebnek választották a 64 kilós „csöppséget”

Kategóriájában ezüstérmet szerzett Fedor vom Wiengraberland az Allgemeiner Deutscher Rottweiler-Klub, azaz ADRK nemrégiben Kecskeméten megtartott rottweiler világkiállításán.

Hargitai É.

A nagy múltú – a fajtatenyésztést 110 éve ellenőrző – szervezet június 2. és 4. között lezajlott rendezvényére húsz országból, többek között Kínából, az USA-ból, Mexikóból, de még Kirgizisztánból is elhozták a tenyésztők az ebeiket – tájékoztatta lapunkat Erős István, Fedor cikói illetőségű gazdája.

Forrás: Beküldött fotó

A megmérettetés során több mint 270 kutyát bírált el a zsűri, természetesen különböző kategóriákban. Fedorról mind a négy (a magyar, a spanyol, a német és az argentin) bíra is az elismerés hangján szólt. Amellett, hogy remek kiállása van, különlegessége, hogy a maga 64 kilogrammjával 10 százalékkal nagyobb testű az átlagnál. 

Természetesen az eb remek génekkel rendelkezik, élvonalbeli tenyésztőtől származik, felmenői között is két világgyőztes van.

A díj értékét emeli, hogy a két és fél éves kan nem kifejezetten kiállítási kutya, hanem őrző feladatokat lát el egy grábóci mezőgazdasági telephelyen, erre a feladatra ki is képezték. Csak akkor viszik kiállításra, ha éppen úgy alakul, vagy a közelben rendeznek meg egy ilyen rangos eseményt, mint amilyen a kecskeméti fajta-világkiállítás volt.

Fedor így is többször sikeresen szerepelt már magyar, illetve Magyarországon megrendezett nemzetközi versenyeken. Ezeken a megmérettetéseken nemcsak dobogós, hanem több első helyezést kiérdemelt már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!