Közélet

2017.06.28. 07:31

Elismerést kaptak azok a rendőrök, akik leterelték a lovakat az M6-osról

A paksi autópálya-rendőrség három egyenruhásának lélekjelenléte kellett ahhoz, hogy senki se sérüljön meg az esetben.

Vida T.

Szakmai elismerésben részesítette az Országos Rendőr-főkapitányság a paksi autópálya-rendőrség három munkatársát, Biczó András törzszászlóst, Kenderik Krisztián és Torma László főtörzsőrmestereket, mert május 15-én sikerrel oldottak meg az M6-os autópályán egy veszélyhelyzetet.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Torma László (jobbra) is elismerésben részesült
[/caption]

Az eset híre bejárta a sajtót, hiszen nem mindennapi, hogy egy rendőr egész ménessel találja szemben magát az autópályán. Május közepén ez történt: az M6-os autópálya Paks déli bejárójánál tíz vágtató ló jelent meg a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságához tartozó paksi autópálya-­alosztály járőrei szeme láttára. A három rendőr egyike szirénázó autóval a lovak elé került és a forgalommal szemben haladva leterelte a Pécs irányából érkezőket, miközben a többiek a másik pályatesten a tengelici lehajtóhoz siettek és az üzemmérnökség segítségével autókból akadályt „építettek”, s leterelték a ménest. A három rendőr lélekjelenlétének, helyzetfelismerő képességének és bátorságának köszönhetően anyagi kár nem történt, senki, még a lovak sem sérültek meg.

A lovak befogásuk után

A fogorvost is jutalmazták

Szintén elismerést vehetett át az Országos Rendőr-főkapitányságon tartott ünnepségen keretében dr. Rujder Mária paksi önkormányzati képviselő, a Budapesti Rendőr-főkapitányság fogorvosa. Semmelweis Nap alkalmából jutalmazták kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!