felújítás

2021.05.31. 12:30

Rá sem ismerni a Kossuth Lajos utcára

Befejeződött a Kossuth Lajos utca felújítása Felsőnánán. Mint azt Bíró Szabolcs polgármester elmondta, kétszázötven méter hosszan kapott új burkolatot az úttest.

R. G.

Fotó: A szerző felvétele

Korábban sok probléma volt ezzel a szakasszal, a komolyabb esőzések mindig jelentős károkat okoztak a burkolatban, tavaly június elején is megrongálódott az út, amikor nagy vihar csapott le a falura. A helyreállításhoz vis maior igényt nyújtott be az önkormányzat, a négymillió forintos támogatást egy nyolcvanméteres szakaszra ítélték meg. Végül önrésszel kiegészítve az egész utcát leaszfaltoztatták, a munkálatok közel hétmillió forintot emésztettek fel.

Toronyi István helyi nyugdíjas szerint ráfért már a felújítás a bitumenes szakaszra. Mint fogalmazott, örök életében felsőnánai volt, de ilyen jó úton itt még nem járhattak.

Korábban a Szabadság utca kapott új burkolatot, szintén mintegy kétszázötven méteren, illetve az Ady Endre és a Dózsa György utca végét összekötő szakaszt aszfaltoztatták le, ide mart aszfalt került. Bíró Szabolcs polgármester elmondta, a közeljövőben a település minden útján megkezdik a kátyúk javítását.

A faluvezető azt is elárulta, hogy nemrég egy útseprő gépet is vásároltak, amit már „szolgálatba” állítottak.

Borítóképünkön: Toronyi István és Bíró Szabolcs polgármester

Címkék#Felsőnána

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!