Programsorozat

2021.12.14. 15:42

Csuhéból készítettek angyalkát a foglalkozáson

A paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat az általános iskolák német nemzetiségi osztályaiban tanuló alsó tagozatos diákok számára megrendezte a „Karácsonyi előkészületek” programsorozatot a vírushelyzetre vonatkozó előírások szerint. Az esemény a múlt évben a járvány miatt sajnos elmaradt.

Brunner M.

Fotó: Molnár Gyula

A program ez évben is a karácsonyhoz kapcsolódó fogalmak német nyelven történő felelevenítéséből és egy meglepetésajándék elkészítéséből áll, miközben a diákok egy karácsonyi éneket is megtanulnak. 

Hétfőn, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai vehettek részt a foglalkozáson az önkormányzat Dózsa György út 2. szám alatti klubhelyiségében. 

– Elkészítették a meglepetésajándékot, a kukoricafosztásból, csuhéból készített angyalkát karácsonyfadísznek. Tíz gyermek volt jelen, nagyon jól sikerült a rendezvény – mondta lapunknak Koczka Tibor, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának tagja, hozzátéve: a tanulók verssel készültek az ünnepi eseményre. 

A tervek szerint kedden, a Bezerédj Általános Iskola, szerdán pedig a Deák Ferenc Általános Iskola tanulóinak tartják a foglalkozásokat, a helyszín pedig továbbra is az önkormányzat klubhelyisége.

Borítóképünkön: Kukoricacsuhéból készült az angyalka

Címkék#csuhébaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!