Termelői piac

2022.12.07. 15:01

Élményeket is szerezhetünk vásárlás közben

Termelői és kézműves élménypiacokat szervezünk az advent jegyében – mondta el szerdán délelőtt tartott sajtótájékoztatóján Zsikó Zoltán, Tolna Megye Közgyűlésének alelnöke és Szigeti Tamás, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Tolna megyei területi felelőse.

Szepesi László

Szigeti Tamás és Zsikó Zoltán (Fotó: M. D.)

Az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum támogatásával három Tolna, és egy Bács-Kiskun megyei településen lesz a következő két hétvégén olyan ünnepi vásár, amelyen nem csak a karácsonyhoz kötődő árukkal – többek közt termelői sajttal, mézzel, hússal, lekvárokkal, csokoládéval és népművészeti alkotásokkal – találkozhatnak az érdeklődők, hanem jeles kulturális események is színesítik az ünnepi készülődést. 

A tavasszal Dombóváron, Szekszárdon, Tamásiban megtartotthoz hasonló élménypiacok sorában az idei adventben az első december 11-én délután 3-tól lesz Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban, ahol öt órakor kezdődik Opera–Szerelem címmel László Boldizsár és Nánási Helga estje.

December 17-én Bonyhádon, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban rendezik a következőt, itt délután négytől Adventi gyertyák címmel Tamás Éva Játéktárát, gyerekzenéből, gyerekdalokból álló koncertjét hallhatják a vásárlók. Az ezt követő élménypiac vasárnap, december 18-án Bátaszéken, a Székely házban lesz. A kulturális program itt két részből áll majd, délután négytől a Csurgó zenekar interaktív gyermekkoncertje kezdődik, este 6-tól pedig a helyi székely mesemondó, Sebestyén István előadóművész Serkenj lelkem című műsorát hallhatják az érdeklődők. 

Kalocsán, a Sétálóutcában kétnapos lesz a rendezvény. Szombaton délelőtt a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület műsora az első, majd délután egykor Pandur Istvánné, népművész kiállításával megnyitják az egyesület új épületét. Vasárnap délután az ünnepi gyertyagyújtást követően énekkarok mutatkoznak be, majd Varga Feri & Balássy Betty adventi műsorával zárul az élménypiac sorozat. Szepesi

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!