Jegyzet

2023.05.29. 15:40

Marsi magyarok

Az űrlények köztünk vannak! Legalábbis ezt állította egy szakmai konferencián a híres Stanford Egyetem egyik professzora. A lehető legnagyobb komolysággal tett kijelentését szerte repítette a sajtó, jelenleg a fél világ elképedve, avagy szorongva várja a folytatást.

Szeri Árpád

A kép illusztráció.

Van azonban egy nép, melynek tagjai számára a fenti nyilatkozat semmiféle újdonsággal nem bír. Ez a nép nem más, mint a magyar. Marx György atomfizikus írta meg a Marslakók legendája című könyvében: már közel száz éve tudott volt az Egyesült Államokban – legalábbis a beavatottak előtt –, hogy a magyarok ősei idegen bolygóról származnak. A legenda szerint Enrico Fermi, az első nukleáris máglya megépítője azon tűnődött, hogy vajon hol rejtőznek a Földünket már biztosan felfedező, magasan fejlett, idegen lények? Kollégája, Szilárd Leó így válaszolt: – Itt vannak közöttünk, de magyaroknak mondják magukat.

Ez a történet azután elterjedt tudós körökben és a magyarok marsi eredete meg is gyökeresedett. Nem véletlen, hogy Isaac Asimov, tudományos-fantasztikus irodalom mestere így fogalmazott: „Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a Földön: emberek és magyarok.”

A csodált magyar-marsi léttel ugyanakkor már sokan megpróbáltak visszaélni. Erről egy hölgy panaszkodott Galambos Szilveszter egyik szilánkjában: „Megismerkedtem egy férfival, aki marslakónak adta ki magát, de szakítottam vele, mert kiderült, hogy hazudik: a Szaturnuszon lakik.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!