állapotfelmérés

2020.02.07. 09:30

A bajok megelőzését segítették

Mauthner Ilona

Fotó: Mártonfai Dénes

Nagy érdeklődés kísérte tegnap a Mentálhigiénés Műhely prevenciós tagozata által lebonyolított ingyenes állapotfelmérést. A helyszín a Babits Mihály Kulturális Központban a Mentálhigiénés Műhely konzultációs szobájában volt, mely megtelt érdeklődőkkel.

A Széchenyi Egészségközpont számítógépes rendszerével teljes körű ingyenes egészségügyi állapotfelmérést végeztek, tájékoztatta lapunkat Pócs Margit, a műhely vezetője. Voltak, akik előre bejelentkeztek, időpontot kaptak, így nekik nem kellett annyit várniuk.

Vizsgálták a tüdő, a vastagbél, a szívburok, az anyagcsere, a szívizom, a vékonybél, a lép, a máj, a gyomor, a húgyhólyag, a vese állapotát. Pócs Margit elmondta, hasonló állapotfelmérést minden hónap első csütörtökjén lehet majd igénybe venni. A vizsgálat eredményét a helyszínen ki is értékelik. Ugyanakkor felhívták az érintettek figyelmét arra a szervezők, hogy az állapotfelmérés referenciaként szolgál, nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, kezelést és nem állít fel diagnózist.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában