fejlesztés

2019.05.07. 19:10

Elkészült a Kölcsey lakótelepi orvosi rendelő

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Újabb mérföldkőhöz érkezett a szekszárdi egészségügyi alapellátás fejlesztése, hiszen elkészült a Kölcsey lakótelepi orvosi rendelő. Ács Rezső polgármester a mai átadón elmondta, a felújítás közel háromezer-négyszáz pácienst érint. Egyaránt fontos volt a teljes korszerűsítéssel, hogy a betegek és a dolgozók körülményei javuljanak. A beruházás úgy huszonnégymillió forintba került, a város TOP forrásból kapott támogatást. Az épület felújítása mellett számítástechnikai és orvosi eszközök beszerzésére is lehetőség nyílott a fejlesztéssel. Ács Rezső elmondta, a rendelő korszerűsítéséért sokat lobbizott dr. Haag Éva alpolgármester.

A kivitelező PSN Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy cél volt a hőhidas csomópontok megszüntetése. A felújítás során egészen az aljzatig bontottak, és mivel új mozgáskorlátozott mosdót alakítottak ki, szükségessé vált a falak áthelyezése. Újak a vezetékek, a világítás és az álmennyezet. A váró valamivel kisebb lett az új vizesblokk miatt, a tumultust előjegyzéssel kerülik el az itt dolgozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában