üzemlátogatás

2019.10.13. 20:00

Először tartottak Erőművek Éjszakáját

Hanol Erzsébet

Fotó: Juhász Luca

Először rendezték meg hazánkban az Erőművek Éjszakája elnevezésű programot, amelyhez a Paksi Atomerőmű is csatlakozott, és két helyszínen várták az érdeklődőket. A látogatókat szakértő „idegenvezetők” kísérték végig az egyes helyszíneken, és közérthetően, élményszerűen mutatták be a létesítmény működését, az energiatermelés technológiai hátterét.

Az üzemlátogatásra az előzetes foglalások alapján beteltek a helyek, az Atomenergetikai Múzeumban viszont jelentkezés nélkül fogadták a látogatókat pénteken 20 óráig. Az egyedülálló tárlatot interaktív eszközökkel és látványos kísérletekkel tették izgalmassá, a tárlatvezetés során kipróbálható eszközökkel élményszerűen mutatták be a múzeum műtárgyain keresztül az atomerőmű történetét, működését és az energiatermelés folyamatát. A múzeumi app élethű, 3D-s változatban jelenítette meg Teller Edét, és a világ egyik legkülönlegesebb „hangszerét”, a Tesla-tekercset is meg lehetett szólaltatni.

A rendezvényt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal hívta életre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában