Digitális kompetencia fejlesztése

2018.04.10. 13:30

Laptopokat kaptak a Würtz pedagógusai

Balázs László

A tavasz a megújulásról szól. „Újjáéledt” a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulás-tanítás pedagógiai módszertana is – mondta el lapunknak Gasparics László intézményvezető.

Az intézmény 16 pedagógusa vehetett át a „Digitális kompetencia fejlesztése” című uniós projekt keretében szoftveres laptopokat, és a hozzá tartozó kiegészítő tartozékokat a Klebelsberg Központ jóvoltából. A kiírással szembeni fő elvárás, hogy járuljon hozzá a minőségi és méltányos köznevelési rendszer kialakításához. Ez azonban nem képzelhető el az infokommunikációs technológiák szervezése és a digitális oktatás napi gyakorlattá válása nélkül.

Az igazgató kiemelte, a mai felgyorsult világban az alkalmazott digitális eszközöket kezelni tudó szakemberekre egyre nagyobb szükség van. Annál is inkább, mert tanítványaik ez irányú képzettsége rohamléptekkel halad. Annak érdekében, hogy oktatásunk minél színvonalasabb legyen, a korszerű szakmai ismeretek elsajátítására a pedagógusok részéről is megmutatkozott az igény.

Élve a lehetőséggel, vállalták, hogy szakirányú továbbképzéseken való részvétel keretén belül még jobban elsajátítják a már meglévő digitális eszközök ismeretét. Gasparics László hozzátette: az iskola haladva a korral, annak követelményeinek megfelelve a korszerű informatika segítségével, a digitális oktatás napi gyakorlattá válásával szeretné pedagógusainak és diákjainak a megfelelő, versenyképes tudás megszerezését biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában