elismerés

2020.02.14. 15:30

Miniszterelnöki ösztöndíjban részesült

Szeri Árpád

Forrás: Beküldött fotó

Miniszterelnöki ösztöndíjban részesült Kozma Csaba. A fiatal a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulójaként tavaly aranyérmet nyert a Szegeden rendezett 30. Nemzetközi Biológia Diákolimpián. Kiemelkedő teljesítményének legmagasabb szintű elismerése a múlt héten csütörtökön Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében zajlott le. Kozma Csaba itt vette át azt az oklevelet, mely egy éven át havi nettó 45 ezer forint odaítélését állapítja meg számára. A tanúsítványt Orbán Viktor miniszterelnök látta el kézjegyével. A rendezvényen ugyancsak oklevelet vett át Péter Csaba felkészítő tanár.

– Immár a Szegedi Tudományegyetemen tanulok – mondta Kozma Csaba. – A Természettudományi és Informatikai Kar hallgatója vagyok, biológia alapképzésen. Túl vagyok az első féléven, valamennyi vizsgámat jelesre teljesítettem. Tagja vagyok egy kutatócsoportnak, mely az izomszálak fejlődésével foglalkozik. Jól érzem magam Szegeden, de azért, ha tehetem, utazom haza Kakasdra, a szülői házba.

Az egykori gimnazista egyébként már elsősként az élen végzett a Dr. Árokszállásy Zoltán biológiaversenyen. Később számos magyar és két nemzetközi megmérettetésen is a legjobbak közé került. Versenyzői pályafutását olimpiai aranyéremmel koronázta meg.

Borítóképünkön Kozma Csaba (balra) és Péter Csaba az oklevelekkel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában