feljelentés

2019.02.07. 13:00

Szabó feljelentést tesz a Jobbik ellen

TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Ahogyan arra korábban ígéretet tett, feljelenti egykori pártját Szabó Balázs, a Jobbik volt szekszárdi képviselője, miután a párt szerinte alaptalanul jelentette fel őt több bűncselekmény elkövetésének vádjával. Szabó a Magyar Nemzet érdeklődésére elmondta: ügyvédje összeállította a feljelentés dokumentumait, és még a héten a hatósághoz fordul, így venne elégtételt az ellene indított lejárató akció miatt. Hozzátette, anyagi jóvátétel megfizetését kéri a Jobbiktól.

Mint megírtuk, a párt azután igyekezett lejáratni Szabó Balázst, hogy ő a Legfőbb Ügyészségen feljelentést tett a Simicska Lajostól „nejlonzacskóban érkező rántott hús”, vagyis a volt médiavállalkozótól a Jobbikhoz folyatott fekete pénzek miatt. Az ügyben az adóhatóság nyomozást rendelt el, ami jelenleg is tart. Akkor a párt azt mondta, rágalmazásért vonják felelősségre Szabót, de végül csalás, sikkasztás és hűtlen kezelés gyanújával jelentették fel. Azonban nem értek célt, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság elutasította a nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt Gyöngyösi Márton elnökhelyettes által tett feljelentést. A szekszárdi politikus lapunknak is megerősítette, volt pártja azóta sem kért tőle bocsánatot becsületének megsértése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában