Kultúra

2016.04.14. 15:03

Divatbemutató népviseletből

Rögtönzött divatbemutató tette színesebbé a Bikácsi Népfőiskola 9. évfolyamának utolsó előadását.

Vida Tünde ([email protected])

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A Bikácsi Népfőiskola záró alkalmára Iker Józsefnét hívták meg (A szerző felvétele)
[/caption]

A 2015/16-os évad záró alkalmára Iker Józsefnét hívták meg, aki Magyarország néprajza a népviseleteken keresztül címmel tartott színes beszámolót. Iker Józsefné hivatása a tánc, több tánccsoportot vezet a környéken, emellett népviselet készítésével foglalkozik. Az ezt megelőző alkalmon Szeri Árpád újságíró Tolna megye történetéről tartott előadást.

A könyvtár előtere mostanra kiállítótérré nemesült, s mint azt Szilágyiné Horog Éva könyvtárostól megtudtuk, a napokban új tárlatot nyitottak itt Cs. Mayer Katalin munkáiból. A Páriban élő, egyébként óvónőként dolgozó alkotó – ahogy magáról vallja – amióta „szeme, lelke ráébredt a szépségre, rajzol, fest, szobrászkodik, verset ír és énekel.

Kiállítását dr. Baranyai Eszter nyitotta meg, Kántor István pedig zenés előadásával gazdagította. Zene nemcsak ezúttal csendült fel a bikácsi könyvtár falai között. A költészet napját is ily'' módon ünnepelték. Az Illyés Gyula Megyei Könyvtár támogatásával rendezett zenés irodalmi előadáson a DeVaLaMi Duót hallhatták az egybegyűltek.

Ezek is érdekelhetik