emlékeznek

2018.11.22. 08:56

Kettős évfordulóval zajlanak a Babits-napok

Az egykori és mai diákok együtt emlékezhetnek az iskola falai között töltött, szép évekre.

Szeri Árpád

Babits Mihály százharmincöt esztendeje született, a róla elnevezett szekszárdi általános iskola pedig fennállásának hatvanadik évfordulójához érkezett. A kettős jubileumot az intézmény a hagyományos Babits-napokon is megünnepli, olyan programsorozattal, mely tartalmas kikapcsolódást jelent gyermek, szülő és pedagógus számára egyaránt.

A szerdán kezdődő és péntekig tartó rendezvényt tegnap Botos Ilona intézményvezető nyitotta meg, az érdeklődők figyelmébe ajánlva a rajzkiállítást, majd a felső tagozatos megyei szavalóversenyt. Előbbi tárlatra összesen háromszázhatvan alkotás érkezett tíz iskolából és öt óvodából. A rajzokat Kovács Tibor, az iskola művésztanára értékelte. A megyei szavalóversenyen hét iskola összesen tizenhét tanulója mérette meg magát, a zsűri elnöke Rubányi Anita előadóművész volt.

Ma reggel nyolc órától a tanárok és diákok kibontják az iskola folyosójának egy darabját, ahol egy üreg a tíz éve befalazott relikviákat rejti. Délután négy órától Múltunk és jelenünk a Babitsban címmel a tanulók tartanak bemutató műsort a tornateremben, a nyugdíjas kollégák, volt babitsosok és a meghívott vendégek jelenlétében. Pénteken reggel nyolc órakor az iskola küldöttsége koszorúzással tiszteleg Babits Mihály szobránál, majd fél tízkor megkezdődik az ünnepi műsor a Babits Mihály Kulturális Központ színháztermében, egykori Babits-iskolások közreműködésével.

Az iskola kéri, hogy szeretettel várt egykori diákjai jelenlétükkel is járuljanak hozzá ahhoz, hogy a jeles eseménysorozat minél színvonalasabb és sikeresebb legyen.

Babits Mihály

Babits Mihály Szekszárdon született 1883. november 26-án, és Budapesten hunyt el 1941. augusztus 4-én. A költő, író, irodalomtörténész, műfordító a 20. század eleji magyar irodalom jelentős alakja, a Nyugat első nemzedékének tagja volt. Szülőháza a Babits utca 13. szám alatt tekinthető meg, a költőt idéző, korabeli tárgyakkal. Babits Mihály felnőttként hosszabb-rövidebb időre többször is meglátogatta szekszárdi rokonait, több verset is írt a megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában